Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi van a Világegyetem határain...

LakatosAnonymus kérdése:

Mi van a Világegyetem határain kívül?

Figyelt kérdés
Olvastam itt GKn, hogy valaki valami ilyesmit írt: "Az univerzumon kivul pedig semmi sincs. Ugyértem, hogy még a semmi sincsen." Ezt hogy kell érteni? Én agyammal picit elképzelhetetlennek tartom, hogy ezen a "gömbön" kívül még a semmi se létezzen. Szerintetek mi van ott, és ha semmi, akkor azt a semmit hogy lehet elképzelni?

2020. szept. 8. 12:19
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:

Neked sehogy kérdező. Bármit képzelsz (végül türelmetlenségedben), az jó lesz. Bármit javasol bárki,az rossz lesz. Te vagy az az ember, aki lázasan keresgél az interneten, és különös tehetsége van kiválasztani a legsilányabb ismertetést. Ellenőrzésül itt kérdez, és mindenkit leugat, aki nem erősíti meg.

Válaszodból megértettem néhány dolgot, ami még hiányzott belőled. Légy boldog tévképzeteiddel, én többé nem zavarlak. Ahogy téged sem zavar a tudás a fantáziádban. Firtasd csak a lehetetlent, addig is békén hagysz bennünket, akik gondolkodni próbálunk (ha hagynak).

2020. szept. 9. 19:32
 22/36 anonim ***** válasza:

"(a még a semmi sem) hogyan lehet elképzelni?"

Erre is van néhány elképzelés azért.

Úgy gondolják, hogy ott nem terjed a fény, és semmiféle más hullám, ezért pl. nem lehet ott látni, vagy rádiózni.

Nem lehet mozogni sem, mert nincs tér, amiben mozognánk.

Azt gondolják, hogy egyedül a gravitáció terjedhet benne.

Ha létezik benne egy másik világ, az akár itt lehet tőlünk egy centire, akkor se vesszük észre (a gravitációból lehetne észrevenni, de lehet, hogy éppen mellettünk nincsen semmi anyag, millió fényéves körzetben. Ha pl. a másik világban elmenne melletted egy Föld, az kitépné a beled).

Az is előfordulhat, hogy a másik világban teljesen mások a szabályok, és akkor valószínűleg anyag se nagyon létezik ott, és égitestek sem.

De ezzel együtt összeütközhetünk egy másik világgal, amit aztán észre is vennénk.

Természetesen bizonyíték ebből egyikre sincs.

2020. szept. 9. 20:49
 23/36 A kérdező kommentje:

@21

Nézd pl. a 22es válaszolót: egyből a lényegre tér, valóban segíteni próbál és felsorolja a lehetséges eseteket. Jó kedvvel válaszol, és Ő csak az egyik a pozitív válaszolók között, akiket tisztelek, mert normálisan fejtik ki magukat eme csodálatos oldalon.

Erre itt vagy Te, az egyedüli ****fej, aki hozzá magával a negativitast, és nem próbálja meg beleképzelni magát a gondolataimba, hanem sőt: inkább a hibát keresi bennük és megpróbál itt leégetni stb.

Nézz már magadra, hogy nézel ki gyökér Csóri xdd

2020. szept. 9. 23:13
 24/36 A kérdező kommentje:

@22

Köszönöm szépen, értem.

Amúgy azt hogyan tudnám megérteni, hogy "nincs tér, amiben mozognánk"? Hogy nézhet ez ki, hogy tudnám elképzelni?

2020. szept. 9. 23:15
 25/36 anonim ***** válasza:
És hogy képzeled el a semmit?
2020. szept. 23. 15:06
 26/36 anonim ***** válasza:
100%

A tér egy elég különleges dolog, és még alig értjük a működését.

Szerintem ne akard megérteni, mert jelenleg a legjobb tudósok is alig értik. Azt lehet tudni, hogy különféle tulajdonságai vannak (pl. a fénysebesség - más világban lehet, hogy ez más) - de azt nem tudjuk, hogy mitől vannak ezek a tulajdonságai, és hogyan lehetne megváltoztatni.

Ha tudnánk, már lenne térhajtóművünk.

2020. szept. 23. 15:25
 27/36 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2020. szept. 24. 12:13
 28/36 astrojan ***** válasza:

Tér nem létezik, mert az matematikai konstrukció.

Csak anyag létezik és annak összetett fajtái. Elemi részecske kettő van, tömegük nincs, viszont mindkettő végtelen mennyiségben. Az egyik a graviton amely párban a gravitációs sugárzást alkotja, ez van mindenhol, az Univerzumon túl is és ott más Univerzumok vannak. Olyan nincs, hogy semmi, ez a sugárzás mindenhol van.

A másik elemi részecske az elektromos töltés. Ahol ezek vannak ott vannak az Univerzumok. Az Univerzumok ciklusos működésűek. Nem csak egy Ősrobbanás volt már, a ciklusok végtelen idő óta működnek, az anyag nem vész el. A hajtóerő a graviton sugárzás. Ezzel lehet utazni a csillagokba (a gyengébbek kedvéért a csillagok között).

2022. febr. 5. 11:26
 29/36 anonim ***** válasza:

A tér nagyon úgy néz ki, hogy nem csak matematikai konstrukció.

Ha tudsz olvasni, nézd meg a #22-t.

A térnek például van olyan tulajdonsága is, hogy folyamatosan virtuális részecskepárok keletkeznek benne.

Valószínű, hogy ezek nem a semmiből keletkeznek.

2022. febr. 5. 12:22
 30/36 astrojan ***** válasza:

Hahh, a tér és a téridő definíció szerint nem létezik a természetben, mert ezek matematikai fogalmak. Így nincs neki szerkezete, nem lehet megtapasztalni, nem lehet felfújni, görbíteni, nincs neki semmilyen tulajdonsága. Hasonlóan pl. a síkhoz.

Amit görbíteni lehet az mind valamiféle létező anyag, nem keverendő a kitalált fogalmakkal.

Nincsenek virtuális részecskék, a részecskék vagy vannak vagy nincsenek. Amelyek vannak azok átalakulhatnak más anyagfajtákká, de az anyag örök, nem vész el és nem keletkezik. Van.

A térnek nincs semmilyen tulajdonsága amivel az anyagi világgal kölcsönhatásba lenne képes lépni.

2022. febr. 5. 13:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!