Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi van a Világegyetem határain...

LakatosAnonymus kérdése:

Mi van a Világegyetem határain kívül?

Figyelt kérdés
Olvastam itt GKn, hogy valaki valami ilyesmit írt: "Az univerzumon kivul pedig semmi sincs. Ugyértem, hogy még a semmi sincsen." Ezt hogy kell érteni? Én agyammal picit elképzelhetetlennek tartom, hogy ezen a "gömbön" kívül még a semmi se létezzen. Szerintetek mi van ott, és ha semmi, akkor azt a semmit hogy lehet elképzelni?

2020. szept. 8. 12:19
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
A semmi nem lehet ott mert a semmi nincs.
2020. szept. 8. 22:33
 12/36 A kérdező kommentje:

Oké, köszi, de ép pont hogy ezt az értelmetlenséget szeretném megfejteni, ami az agyamat jártatja. Ebben kéne a segítségetek. Szóval segítsetek elképzelni, hogy mi a sz@r lehet a világegyetemen kívül, annak tudatában, hogy az, univerzum nem végtelen. Ha még a semmi sem, akkor mi?

2020. szept. 8. 23:55
 13/36 A kérdező kommentje:

...de én* pont hogy ezt...

2020. szept. 8. 23:56
 14/36 anonim ***** válasza:

A semmi az nem van! Besenyő Pista bácsi megvan?

https://www.youtube.com/watch?v=SFGDzHAeTrE

2020. szept. 9. 10:41
 15/36 anonim ***** válasza:

"annak tudatában, hogy az, univerzum nem végtelen"

Valóban nem végtelen: de ez nem azt jelenti, hogy lenne neki fala. Nincs.

Az történik, hogy ha húzol egy egyenest, akkor egyszer csak azt veszed észre, hogy ott vagy, ahol elindultál.

Pont úgy, mint egy lufin. Annak sincs sehol vége, aztán mégsem végtelen.

2020. szept. 9. 11:18
 16/36 anonim ***** válasza:

Kérdező!

"annak tudatában, hogy az, univerzum nem végtelen" - aki ilyent állít,annak fogalma sincs az univerzumról, a végtelenről! Két eset van. Vagy elfogadod, hogy nincs tapasztalat az univerzum végtelenségéről, de a modelljeink szerint mégis ennek tételezzük fel, mert így tudunk számolni és nem jutunk ellentmondásra, vagy nem fogadod el. Ha elfogadod, akkor néhány dolgot meg lehet neked magyarázni, másokról pedig el lehet mondani, mi a probléma. Ha nem fogadod el, akkor vagy elhiszel valami maszlagot vagy életed végéig furkálni fog.

"én pont hogy ezt az értelmetlenséget szeretném megfejteni, ami az agyamat jártatja. ... Szóval segítsetek elképzelni, hogy mi a sz@r lehet a világegyetemen kívül"

Az értelmetlenség számodra az, hogy nehéz elképzelni, mi legyen azzal, amit nem tudunk. Mivel azt tudjuk, hogy mindig bővíthetjük az ismereteinket, ezért az az értelmes feltételezés, hogy az ismereteinknek nincs határa, mert ha volna,meg kéne mondani, mi van, ha elérjük ezt a bizonyos pontot. Ha pedig nincs határa, akkor nem kérdezzük, mi van azon túl, mert ekkor nem az a probléma, hogy nem tudunk rá válaszolni, hanem az, hogy nincs értelme a nem létező határon túlról érdeklődni.

A világegyetemmel pont ez a helyzet. Valameddig jól ismerjük, aztán utána hézagosabban ismerjük, és van egy pont, amin túl nem ismerjük. Az nem igaz,hogy utána semmi sincs,csak az, hogy nem tudjuk milyen. Te pedig ezt szeretnéd megtudni. Nincs rá válasz. Aki válaszol, így vagy úgy, hazudik. És ezzel nem is az a baj, hogy hülyeséget mond, hanem az, hogy úgy tesz, mintha tudná, pedig feltehetően a kérdést se értette meg.

2020. szept. 9. 11:43
 17/36 A kérdező kommentje:

@17

Az van, hogy annyira kevésbé nyílt eszméjű vagy, hogy nem tudod felfogni: nem a pontos válaszra vagyok kíváncsi! Csak egy rohadt feltevésre, vagy lehetőségre, amely semmilyen szemszögből nem hibádzik.

Az univerzum nem végtelen, és falai sincsenek. De gondolj bele abba, hogyha a "lufit" kívülről nézed... Nos? Annyira gyökerek vagyunk, hogy csak a lufi belseéig tudunk belegondolni? Aranyom, itt az idő megfirtatni a lehetetlent: mi van a lufin kívül, Tóbiás?

2020. szept. 9. 12:54
 18/36 anonim ***** válasza:
46%
A lufis példát hozó is csak olvasta valahol, de nem érti.
2020. szept. 9. 13:01
 19/36 anonim ***** válasza:

"mi van a lufin kívül"

Azt ne a tudományon kérdezd, mert EGÉSZEN PONTOSAN a nagy semmit tudjuk erről.

De pár feltevés azért akad:

- semmi,

- nincs is lufin kívül,

- más lufik,

- más, ami nem lufi.

- a mi lufink egy másikban van, ami 4 dimenziós, az pedig egy 5 dimenziósban, és így tovább.

Na, ezekből válogathatsz. Bizonyíték egyikre sincs.

2020. szept. 9. 13:03
 20/36 A kérdező kommentje:

@19

Köszönöm szépen! Mostmár csak arra lennék kíváncsi: azt a semmit (a még a semmi sem) hogyan lehet elképzelni?

2020. szept. 9. 17:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!