Mik azok a fénylő pontok az égen, amelyek ide-oda cikáznak?
Figyelt kérdés
Nem egyenes tengelyre gondolok, mint a hullócsillagok, vagy a műholdak, nem is pöttyözős csíkra.
Ezeket főleg nyáron látni, olyanok mint a nagy csillagok, csak inkább úgy cikáznak mint egy kolibri. Egy irányba halad, megáll (mintha eltűnne a felhő alatt, de teljesen tiszta az ég) majd eltűnik, egy kicsit messzebb, megint más tengelyen újra felbukkan és aztán lefelé halad, majd hirtelen visszaugrik, mint egy madár.
Rengeteg ilyet látni nyáron az égen, nem tudtam rájönni mi lehet.
2020. szept. 4. 09:53
11/13 A kérdező kommentje:
Eskü megmutatnám ha tudnám, de ugye nincs meg hozzá a megfelelő felszerelésem. Próbáltam leírni a lehető legpontosabban, hátha valaki felismeri. Ami nekem a legfurcsább, az a szabálytalan pályán való mozgása, ezt nem tudom hova tenni. Egyébként simán lehet valamilyen műhold is, de ezzel nem tudok mit kezdeni, hogy így mozog... 😃
2020. szept. 8. 11:03
12/13 Wadmalac 

válasza:

"Egyébként simán lehet valamilyen műhold is, de ezzel nem tudok mit kezdeni, hogy így mozog..."
Nem csoda, a műholdak több keringés alatt tudnak csak ennél jóval kisebb pályamódosítást tenni. Ez tutira nem műhold.
13/13 anonim 

válasza:

Azt lenne jó tudni, hogy milyen látszólagos sebességgel mozgott. Én megkockáztatom, hogy a légkörön belüli objektumról van szó. Lehet pl. egy játék drón is. Egy sötétben világító pontról nehéz megsaccolni a távolságát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!