Mik azok a fénylő pontok az égen, amelyek ide-oda cikáznak?
Nem egyenes tengelyre gondolok, mint a hullócsillagok, vagy a műholdak, nem is pöttyözős csíkra.
Ezeket főleg nyáron látni, olyanok mint a nagy csillagok, csak inkább úgy cikáznak mint egy kolibri. Egy irányba halad, megáll (mintha eltűnne a felhő alatt, de teljesen tiszta az ég) majd eltűnik, egy kicsit messzebb, megint más tengelyen újra felbukkan és aztán lefelé halad, majd hirtelen visszaugrik, mint egy madár.
Rengeteg ilyet látni nyáron az égen, nem tudtam rájönni mi lehet.

"Rengeteg ilyet látni nyáron az égen, nem tudtam rájönni mi lehet."
Ha nem szembetegség, irigyellek, nézem pár évtizede az eget, de még hasonlót sem láttam.
Amúgy vérnyomásproblémák pont ilyen ide-oda cikázó, eltűnő-megjelenő fénypontokat tudnak okozni a szemben. Meg ha erős kozmikus sugárzásnak vagy kitéve, az is.
Csak hát ugyebár ez itt talajszinten azért annyira nem reális.
Ezt mondjuk mindkettőt látnád csukott szemmel is.
UFO-észlelésem is volt, a dolog nem-ezós értelmében, szóval azonosíthatatlan jelenség volt, de az sem ilyen random ugráló fénypont volt.
Nem szükséges sértegetni, tudom mit láttam, ezért is kérdeztem itt, nem voltam kíváncsi az EZO magyarázkodásokra. Nyilván azért feltűnt volna ha bogarak lennének vagy hasonló. Nálunk elég gyakori jelenség, eléggé megdöbbent, hogy ti még nem találkoztatok vele. Egyik ismerősünk is mondta múlt héten, hogy éjjel csónakáztak a folyón, és tele volt az ég ilyenekkel, természetesen elkönyvelték, hogy UFÓ jelenség.
Egy időben figyeltük őket az égen, végül már annyit láttunk hogy egyszerűen feladtuk, mert nem tudtuk megmagyarázni, ezért is tettem fel a kérdést, mivel hogy most újra szóba jött, megint elkezdtem agyalni rajta, hogy mi lehet.
Tisztázzuk: Nem bogár, nem hiszem hogy repülő, mivel teljesen szabálytalan a mozgása. Nem a szemem előtt repked, mint egy lufi vagy hasonló, pontosan olyan mint egy hullócsillag, messze tőlünk, egyforma a nagysága és a fénye a csillagokkal, csak ez másképp mozog.

Videón láttam már ilyet, de mivel ott könnyű csalni, nem foglalkoztam vele.
Az a helyzet, hogy amíg nincs magyarázat, addig ez bizony UFO.
Nem kicsi zöld emberkés értelemben, hanem úgy, hogy megmagyarázatlan.
Az összes tippelhető verzió ki lett zárva. Azért írtam ,hogy irigyellek, ha magam látom, talán volna jobb ötletem, de így marad a tanácstalanság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!