Mi a véleményetek a Tenet című filmben látott koncepcióról?(SPOILER)
Elvileg két világ van és az egyik előre, a másik visszafelé halad.
Persze amelyikben vagyunk, az mindig úgy tűnik, hogy az a rendes.
Igazából ez önmagában egy érdekes felállás.
Viszont:
Kb nem rég láttam egy hírt, ahol leírták, hogy találtak egy részecskét, ami visszafelé halad az időben.
Tehát mégis igaz lehet ez az egész?
"Ez NAGYON sántít. Szóval akármilyen pisztolyba visszaugrik, akárkinek a kezébe? TUDVA, mikor céloznak pont arra?"
Másik példa. Amikor a fiókból a golyót felveszi a főhős: biztos hogy a főhős normál időben mozgot, de csak úgy kellett csinálnia mintha felvenné és felugrik a kezébe a golyó. Nem ő dobta oda a golyót, hanem fordítva reagált a golyó a történésekre. (Abba ne menjünk bele, hogy akkor miért nem repül fel a golyó, mintha fordított lenne a gravitáció!)
Szerintem ami a film közben történik az nem a párhuzamos univerzumok miatt van. Az invertált golyó nem a másik párhuzamos univerzum része csak egy invertált golyó és kész. Még csak nem is egy másik idősík/időfolyam része.
De lehet hogy ezt csak én látom így, nem beszéltem Nolannel:D
"De lehet hogy ezt csak én látom így, nem beszéltem Nolannel:D"
szerintem ő is gondban lenne, ha tiszta magyarázatot kéne adnia. :D
"Az inverz golyó miért veszélyesebb mint a sima?"
szerintem egy visszafelé haladó entrópiájú anyag minden kontaktja normál anyaggal elég nagy bajt szülne.
De főhősünk nyugodtan fogdosott visszafelé "létező" pisztolygolyót, kommandóst stb., amikor saját maga visszafelé ment, mindenféle "normál" idejű anyagot és nem lett baja.
Mondjuk legalább arra figyeltek, hogy invertált állapotban nem tudnak NEM invertált levegőt lélegezni, itt utalni próbáltak a kémiai gondokra.
Mindegy, szerintem kár is elemezni, annyi ponton vérzik a logika.
Nálam a 3/10-es logikájú történetet 5/10-es sztorivezetéssel, 6/10-es színészekkel eladta a pár 10/10-es látványjelenet ehetőre.
Az invertált-nem invertált bunyójelenet oda-vissza koreográfiája egyszerűen zseniális, az autós üldözés is elég jó.
Tutira ilyen látványpontok köré épült az egész.
"szerintem egy visszafelé haladó entrópiájú anyag minden kontaktja normál anyaggal elég nagy bajt szülne.
De főhősünk nyugodtan fogdosott visszafelé "létező" pisztolygolyót, kommandóst stb., amikor saját maga visszafelé ment, mindenféle "normál" idejű anyagot és nem lett baja."
Szerintem ez az entrópiás hülyeséget kihagyhatták volna. A hangnak hogy van entrópiája😀 Fogalmam sincs.
Nem tudom miért mondták hogy ne érintkezzen saját magával. Vagy csak bevett szokás vagy sejtették hogy már találkozott magával és lehet ha másként csinálja akkor paradoxon történik és a legvalószínűbb hogy megsemmisülne mindkét énje.
"nem tudnak NEM invertált levegőt lélegezni, itt utalni próbáltak a kémiai gondokra."
Gondolom fizikaira gondolsz. Belégzéssel kifelé megy az inv levegő, a tüdöd meg próbálna nöni de nem megy. Szóval forditva kellene lélegezned és úgy se müködne😀
"Gondolom fizikaira gondolsz"
Nem, de az is probléma lenne. Én konkrétan az inverz kémiai reakciókra céloztam.
Elég nehéz lenne az oxigénnel úgy égetni, ha neki a széndioxid bomlása a jó energiairány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!