Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mi a véleményetek a Tenet...

Mi a véleményetek a Tenet című filmben látott koncepcióról?(SPOILER)

Figyelt kérdés

Elvileg két világ van és az egyik előre, a másik visszafelé halad.

Persze amelyikben vagyunk, az mindig úgy tűnik, hogy az a rendes.

Igazából ez önmagában egy érdekes felállás.

Viszont:

Kb nem rég láttam egy hírt, ahol leírták, hogy találtak egy részecskét, ami visszafelé halad az időben.

Tehát mégis igaz lehet ez az egész?

2020. szept. 1. 22:16
1 2 3 4
 11/32 Wadmalac ***** válasza:
Meg kell néznem még egyszer, ráveszem magam, de szerintem mocskos sok helyen borul benne a kauzalitás.
2021. máj. 3. 12:31
 12/32 anonim válasza:
Lehet, hogy igazad van, csak írhattál volna valami konkrét példát.
2021. máj. 3. 12:34
 13/32 anonim válasza:
Ami a Tenetben külön vitatéma lehetne, hogy van-e akárkinek szabad akarata. Pl. a Protagonist meg tudta volna változtatni a történeseket, amikor kocsival megy invertálva?
2021. máj. 3. 12:37
 14/32 Wadmalac ***** válasza:

"írhattál volna valami konkrét példát"

Vegyük rövidre, már a laboros-pisztolyos jelenet nem stimmel.

A golyó kiugrik a falból, vissza a pisztolyba. Oké.

Melyik pisztolyba?

Kinek a kezében elsütve? Mikor?

A visszafordított kauzalitást itt nem zavarja, hogy nem az a személy lőtte ki visszaforgatva? Főhősünket elvitték "átfordítva" kilőni azt a golyót bármikor? Pontosan ezzel a pisztollyal, abba a faldarabba?

Nem.

De nagyon sok ilyen pont lenne, ha a komplett filmet végiglistázzuk.

2021. máj. 3. 13:04
 15/32 anonim válasza:

Szerintem nem zavarja a kauzalitást, mert csak a golyó invertált. Nem kell annak lennie, aki eredetileg bele lötte a falba. A golyó (szerintem) nem egy idővonalat követ, hanem fordítva "viselkedik".

Megint csak: nem kell tudományos alapon gondolni rá, mert különben szét megy a fejünk:D Nekem is, neked is.

2021. máj. 3. 13:50
 16/32 anonim válasza:

"Főhősünket elvitték "átfordítva" kilőni azt a golyót"

Biztos, hogy nem. A golyót meg a falat küldték vissza az időben. A pisztolyt nem tudom.

2021. máj. 3. 13:56
 17/32 Wadmalac ***** válasza:

"Megint csak: nem kell tudományos alapon gondolni rá"

Egyrészt a kérdés pont azt teszi, másrészt a logikai bukta nem tudományos kérdés, hanem sima sztorivezetési.

"A golyó (szerintem) nem egy idővonalat követ, hanem fordítva "viselkedik"."

Ez NAGYON sántít. Szóval akármilyen pisztolyba visszaugrik, akárkinek a kezébe? TUDVA, mikor céloznak pont arra?

2021. máj. 3. 14:08
 18/32 anonim válasza:

"Ez NAGYON sántít. Szóval akármilyen pisztolyba visszaugrik, akárkinek a kezébe? TUDVA, mikor céloznak pont arra?"

Igen. De lehet, hogy a pisztoly is invertált volt, csak erre pontosan nem emlékszem.

2021. máj. 3. 14:10
 19/32 Wadmalac ***** válasza:

"lehet, hogy a pisztoly is invertált volt"

Annak kellett lennie. Pont annak, amiből (időfolyam szerint) majd kilövik azt a töltényt, ugyanabba a faldarabba. Sima logikai ok-okozat alapon.

A visszafelé működő entrópia sem magyarázza meg, szóval ez simán egy komplett hollywoodi húzás, semmi tudományos magyarázatba nem fér bele, el is van kenve rendesen.

De lehetővé tett pár baromi látványos jelenetet, pár jól koreografált oda-vissza részt, ami nagyon ügyesen lett megtervezve, a többi részt meg mindez köré próbálták magyarázni.

Na AZ a rész nem jött össze.

2021. máj. 3. 14:16
 20/32 anonim válasza:

A kérdésre válaszolva: nem létezik ilyen a valóságban. Nem tudnak semmilyen sugárzásos halandzsával visszafordítani valaminek az entrópiáját vagy MÉG nem találták fel. Elméletileg talán egyszer, de nem is tudom mi lenne a haszna.

(Azért ezen a magyarázaton én is mosolyogtam, mert nincs semmi tudományosan meg alapozva a filmben. Utána csak néha elhangzik ilyen hogy uránium meg blabla de ez nem tudományos.)

Az is biztos, hogy ha ezt a JÖVŐBEN feltalálja valaki és visszaküldi (gyakorlatilag csak ott hagyja a tárgyat valahol, akár az utcán is) valaki már megtalálta volna.

2021. máj. 3. 14:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!