Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Magyarországon hol találhatók...

Magyarországon hol találhatók artézi kutak? Milyen az az artézi víz, egészséges?

Figyelt kérdés
2010. aug. 5. 09:55
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Artézit iszom.Nem tudom, miért, megszoktam.Meg előbb is írtam, finomabb.
2010. aug. 7. 14:29
 12/15 Gyerök válasza:
100%
A víz két vizet át nem eresztő réteg közé van zárva, ahol tehát a víz nagy nyomás alatt van. Amint a fúró a víz fölött levő kőzettömeget átfúrta, és a víztartóra akad, a víz a nagy nyomás következtében a fúrólyukban fölemelkedik, sőt sokszor magasra felszökik.... Ezért az artézi kút olyan fúrott kút, amelyből a víz magától folyik ki... És az útszéli kék kút nem is kút, csak egy csap.
2012. máj. 27. 13:37
 13/15 anonim válasza:
szertem az artezire ertette...igen az az artezi ami magatol feljon, lasd. a Bodi kutjat Nagyecseden itt tobb ilyen kut is van, meg a legelon a marhak is azt isszak, ateje is artezi, szoval egeszsegesebb. bocsi a hasonlat
2014. máj. 23. 17:05
 14/15 Moncza válasza:

Az ártézi kút olyan, amely gáznyomással jön a felszínre több mint 500 m mélységből. A víz színe eltér a házakban levő csapvíztől, sárgássabb és az íze is kicsit más. Vajdaságban minden kútra ki van plakátolva, hogy mire alkalmas, és mire nem. Az egészségre nem árt. Hőmérséklete mindig állandó, kb. 25°C-os.

[link]

2015. júl. 4. 14:04
 15/15 anonim válasza:

Miskolcon a Martin-Kertvárosba a vasút mellett lévő artézi kútról tud valaki valamilyen jellemzőt. Mi az összetétele, vagy főbb alkotó eleme? Szabad-e folyamatosan inni? stb.

Én azt hallottam, hogy sok benne a vas.

Szerintem nagyon jó semleges az íze. Egy nap után teljesen íztelen, szagtalan. A ph értéke bizonyára magas, mert érezhetően lágy.

Összességében lúgosít, és jó hatással lehet a vérképző szervekre. Üdv.

2015. nov. 19. 18:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!