Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Az alumínium miatt (is) van...

Az alumínium miatt (is) van ennyi alzheimer kóros?

Figyelt kérdés
[link]

2020. aug. 12. 21:11
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/84 A kérdező kommentje:

Ez a primitív személyeskedés jelzi, hogy érzékeny pontra tapostam.

"Korábban Angliában minden halálesetet a vírus okozta Covid-19-betegségnek tudtak be, ha a pacienst korábban koronavírusra diagnosztizálták."

A hangsúly a mindenen van. Mostmár csak azokat a pácienseket tekintik automatikusan covid áldozatnak, akik 28 napon belül halnak meg a pozitív covid teszt után.

"Az egészségügyi minisztérium ugyanis bejelentette, hogy mostantól csak azokat a haláleseteket tekintik koronavírus következményének, amelyek egy pozitív vírustesztet követő 28 napon belül következtek be."

Attól még, hogy valakinek van egy pozitív covid tesztje, még koránt sem jelenti azt, hogy tünete is lenne.

Ha szerintetek ez az szisztéma rendben van, akkor nincs miről beszélni.

2020. aug. 14. 12:26
 42/84 Wadmalac ***** válasza:

Tényleg ennyire nem sikerült felfogni ,amit írtunk, vagy ennyire nem olvasod el?

Mindkettő értelmetlenné teszi a válaszolást.

2020. aug. 14. 12:41
 43/84 A kérdező kommentje:
De, próbáltad kimagyarázni a kimagyarázhatatlant. Egy olyan statisztikát, amelyben tegnap még +5000 covid halott volt, nem lehet komolyan venni.
2020. aug. 14. 12:53
 44/84 Wadmalac ***** válasza:

Oké, tényleg értelmetlen.

Higgy amit akarsz, de kíméld meg tőle a többi embert.

2020. aug. 14. 13:03
 45/84 anonim ***** válasza:
Mi jön még ezután? A G5 is alumíniumból van, ami (az ilyenek szerint) a covid-et okozta? :-DDDDDDDDD
2020. aug. 14. 13:05
 46/84 A kérdező kommentje:

Nem tudom mi az a G5. Talán az 5G-re gondolhattál.

Wadmalac, egy héttel ezelőtt a régi statisztikát is ugyanígy védted volna.

2020. aug. 14. 13:09
 47/84 Wadmalac ***** válasza:

De akkor most mi lesz az alufólia sisakokkal?

Jujjuj!

2020. aug. 14. 13:09
 48/84 A kérdező kommentje:

Ez a berögzült reakció? Aki kételkedni mer, azt tegyük nevetség tárgyává?

"Korábban Angliában minden halálesetet a vírus okozta Covid-19-betegségnek tudtak be, ha a pacienst korábban koronavírusra diagnosztizálták."

Ez a nevetséges, ennek köze nincs a tudományhoz.

2020. aug. 14. 13:13
 49/84 anonim ***** válasza:
Arra viszont még mindig nem válaszoltál, hogy mi a túróónak tetted fel a kérdést? :D El is kanyarodtatok nagyon másfelé, ahogy nézem.
2020. aug. 14. 13:14
 50/84 sadam87 ***** válasza:

Engem az érdekelne, hogy miért jön ide az angliai koronavírus halálesetszám? Mi köze van annak az Alzhemeir kórhoz és az alumíniumhoz??? Nyilván az is egy érdekes kérdés, hogy miért ilyen bizonytalanok a halálozás becslések, meg is van neki az oka , szívesen beszélek is erről, de ezt nem lehetne akkor egy külön kérdésben kiírni? (Ha másért nem, a szabályzat is elmondja. De ennek itt nincs amúgy sincs semmi értelme.)

Az eredeti kérdésre visszatérve: mint mások is és én is forrásokat hoztunk rá, a kutatók többsége egyet ért abban, hogy az alumíniumnak nincs köze az Alzheimer kór kialakulásához. Valóban úgy tűnik, hogy van (legalább) egy olyan kutató aki szerint igen, de azért az ilyen esetekben nagyobb az esélye, hogy ő téved. Mindenesetre, ha mégis van az alumíniumnak köze az Alzheimer kialakulásához, a hatás akkor sem lehet túl jelentős, különben kb. mindenki szenvedne benne idős korára. Amúgy az Alzheimer kórosok számának növekedése valószínűleg leginkább a várható élettartam növekedésével magyarázható.

A várható élettartam országonként:

[link]

Az Alzheimer kór előfordulási gyakorisága országonként:

[link]

Látszik, hogy elég szépen korrelál a kettő. (Persze ez önmagában még nem bizonyítaná az ok-okozati összefüggést, de tudjuk, hogy az életkor előrehaladtával növekszik az Alzheimer kór kialakulásának kockázata.)

2020. aug. 14. 13:17
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!