Az alumínium miatt (is) van ennyi alzheimer kóros?
Tudtommal a tudományos közvéleményben nem igazán elfogadott (pontosabban: a többség cáfoltnak tekinti) a hipotézis(t), hogy az alumínium okozná az Alzheimer kórt. Itt egy review ezzel kapcsolatban:
Ami a forrásodat illeti: nem javasolnám, hogy Szendi Gábor munkásságából tájékozódj. Semmilyen egészségügyi szakvégzettsége nincsen. (Pontosabban pszichológus végzettsége igen, de az nem hiszem, hogy itt releváns.) Szóval akármennyire is szeret így feltűnni, nem számít az élettan szakértőjének.
Ne kóklerek oldaláról tájékozódj! Szendi egy kuruzsló, nincs is orvosi végzettsége!
Itt a kanadai hivatalos alzeimer honlap, NINCS bizonyíték erre!
"Studies have not provided strong evidence of aluminum being a risk factor for the development of dementia."
Oltás: persze, élethosszon néhány alkalom, alumíniumsók, nagyon kis mennyiségben.
Élelmiszer: műanyaggal bevont alumínium csomagolás.
Alumínium a sóban: keress csak rá! Azért elég fura, hogy a femcafe a találatok legszínvonalasabbja.
Én is úgy tudom, hogy megdőlt ez a hipotézis. Anno nekem mesélte valaki, hogy rögtön ki is dobta a kuktáját, mert elvileg elősegíti az Alzeimer-kór kialakulását.
Manapság már nem is az alumínium plakkokat tartják az egyik tényezőnek, hanem vannak mikrotubulusokhoz asszociált fehérjék (a mikrotubulusok a sejtek vázának egyik tagja, kis csövecskék lényegében, és ehhez kapcsolódnak speckó kis fehérjék, az egyik ezek közül a tau, ami az idegsejtek hosszú nyúlványaiban van, és az érintett agyterületen ezek halmozódnak fel, és okoznak problémát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!