Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hány FPS sebességű a valóság?...

Hány FPS sebességű a valóság? Vagyis az ember hány "képkockát" lát másodpercenként, ha mondjuk szimplán körbenéz a szobájában?

Figyelt kérdés
Lehet,hogy befutó a "hülye kérdések maratonon",de azért kíváncsi vagyok...;)
2008. nov. 25. 20:32
1 2 3
 11/22 anonim válasza:
37%
a látást nem úgy kell elképzelni mint egy videót. mivel az ember 3dimenzióban lát. ha egy ember úgy születne meg hogy csak egy szeme van akkor csak két dimenzióban látna, mivel viszont az embereknek 2 szeme van ezért tudunk 3Dben látni. ha mondjuk ránézel egy fél méterre lévő tárgyra úgy hogy a jobb szemed becsukod, és utána meg a balt csukod be, akkor nem ugyan azt fogod látni. az agyunk a két szemünk által látott képet dolgozza fel egy képként. ezért nem is lehet összehasonlítani a látószerveinket egy fényképezővel vagy egy kamerával
2008. nov. 29. 17:13
 12/22 anonim ***** válasza:
23%
Hihetetlen bmeg, hogy lepontozzák az értelmes válaszokat, a Planckos parasztot meg nem, pedig rohadtul nem a kérdésre válaszolt, mi meg igen... hihetetlen. Szarok vagytok.
2008. dec. 1. 14:25
 13/22 anonim ***** válasza:
5%

Volt egy ilyen válaszrészlet:

"jó példa a vaku esete. A vaku egy villanócső, ami a másodperc századrészéig villan csak fel, mégis érzékeled."

Ehhez szeretném hozzáfűzni, hogy az is idő, amíg a fény elindul, és megérkezik a szembe. tehát nem csak azt a rövidke kis felvillanást látjuk, hanem ehhez még hozzájön az az idő, amíg a szemünkbe ér a fény. (Természetesen még ez is nagyon rövid idő)

2010. márc. 4. 00:58
 14/22 anonim ***** válasza:
85%
Te szerencsétlen hülye. Amíg nem érkezik meg a szemedbe a fény addig nem is láthatod, tehát pontosan azt az időt kell mérni, amíg sugározza a fényt, mert annyi ideig fog a szememdbe is érkezni fény.
2010. márc. 4. 08:33
 15/22 anonim válasza:
0%
am az ember 30fps azaz 30 képkockát lát másodpercenként...és ez tuti !!!
2011. dec. 31. 18:28
 16/22 anonim válasza:
39%
nekem a válaszom lehet hogy egy kicsit fura de nekem már volt olyan élményem hogy a szemem szó szerint lefagyott tehát éppen otthon voltam néztem ki az ablakon és egy olyan 5 másodpercre lefagyott a szemem vagyis ugyanazt láttam. :D fura mi? de igaz.
2012. aug. 8. 23:18
 17/22 anonim válasza:
26%

A Planck-os válasz amúgy egy nagyon elmés elterelés volt, ÚGY TŰNT, minthogyha mindkét kérdésre választ adna, pedig valójában bele van írva, hogy egyikre sem.

De hogy írjak valami hasznosat, van egy olyan elmélet, hogy az idő kvantált, tehát a valóság nem folytonos, de azt most nem tudom felidézni, hogy bizonyították e már ezt (túl sok volt az izgalom most a CERN körül), viszont a fizikusok lehetségesnek tartják.

Hogy a szem hány fps-sel lát, az emberfüggő. Ez egy szerv, ami senkinél sem ugyanannyira fejlett, se a látóidegei, se a látóközpontja. VISZONT az emberek többségére statisztikailag be tudták lőni az okosok, hogy mennyi fölött nem lát a legtöbb ember. Superman meg szomorkodhat. :)

Egyébként aki a 24-et írta, látszik, hogy soha nem foglalkozott még TV-kkel. Elég nagy segítség a gyártóknak, hogy van egy erősáramú hálózati frekvencia, ugyanis hozzá lehet igazítani a képpontok frissítését. Európában ez 50 Hz, USÁ-ban 60. Ennyivel villog a képernyő (minden második sort jelenít csak meg), így már nem zavar minket a villogás, mert 50 Hz fölött nem érzékeljük (ezért volt butaság az, amikor a vakut és az fps-t összehozták). Viszont így ugye csak 2 villanásból áll össze egy teljes kép, tehát 25 és 30 fps, hálózati frekitől függően.

De ez nem a villogásra való érzékenység, hanem ennyi kell ahhoz, hogy folyamatosnak lássuk a mozgást. Ha valami 25 Hz-cel villogna, akkor viszont szépen kisülne tőle a szemünk.

2012. okt. 11. 17:30
 18/22 anonim válasza:
100%
Ez elég tág. Ha rá koncentrálsz már akár 10 FPS-t is mozgónak látsz, de ha "mellé"nézel akkor a 40 és a 60 közöttit és meg tudod külömböztetni!
2015. febr. 12. 20:24
 19/22 Sárosi József válasza:

hülye kérdésre hülye válasz;

a szem egy lencse, ami kivetít valamit, az alapján amit az agy kreál, ott vannak a fájlok.

vagyis relatív. épp milyen gyorsan történnek az események.

de ilyen kérdésekkel, érdeklődéssel egyes emberek által, nem lepne meg ha pár éven belül megcáfolnák azt a relativitás-elméletet is..

2015. jún. 29. 20:24
 20/22 anonim válasza:
0%
Az ember 576 megapixxellel lát. Nem tudom ez mennyit segíthet, de egy nagyon jó kamera 20 megapixel körülbelül.
2017. jan. 4. 22:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!