Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Hány órakor láthatom a NEOWISE...

Hány órakor láthatom a NEOWISE üstököst július 23.-án?

Figyelt kérdés

Elvileg a Földhöz július 23.-án lesz a legközelebb. Az Országos Meteorológiai Szolgálat térképe alapján nagyon jó esélyeim vannak arra, hogy szabad szemmel is láthassam, mert a Dunántúlon(Veszprém megyében) élek.

Csak azt nem tudom, hogy pontosan mikor nézzem.

Július 22.-e éjszakáján, július 23.-án hajnalában vagy július 23.-a éjszakáján? Illetve hány órakor?

Válaszokat előre köszönöm!

2020. júl. 18. 00:22
 1/8 anonim ***** válasza:
Kb. sötétedéstől éjfélig lesz látható mindkét napon. Mindkét napon nézheted, bár talán 22-én kicsivel fényesebb lesz.
2020. júl. 18. 09:44
 2/8 anonim ***** válasza:
Inkább este 10 és éjfél között. Utána is látszik, csak elég alacsonyra kerül a horizont felett.
2020. júl. 18. 14:18
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Hülyeség 22-23-ig várni, minden nap egyre halványabb. Hiába akkor van legközelebb a Földhöz, egyre távolodik a Naptól és egyre kevesebb fény esik rá. Összességében lefele megy a fényessége már napok óta, ne húzd az időt.
2020. júl. 20. 12:14
 4/8 A kérdező kommentje:
Csak akkor ér ide a barátnőm, muszáj addig várnom.
2020. júl. 20. 13:58
 5/8 anonim ***** válasza:
Már ha látszik, én napok óta próbálom meglesni Bp-n és SEMMI, tudom merre kéne keresni. a göncölszekeret leátlóztam, nézek arra elment már a felhő is, és SEMMI!
2020. júl. 20. 23:11
 6/8 anonim ***** válasza:

Én Szegeden nézem.

Nagyon halványan, éppen látom. Simán lehet, hogy Pesten már nem is látszik.

Pedig múlt héten, Pesten is azonnal észrevehető volt.

Jól megvezették a népet ezzel a júli 23-mal. 😁

2020. júl. 21. 00:05
 7/8 anonim ***** válasza:

Fényszennyezés akad jócskán, fél pest felett át kell néznem abba az irányba.

hunyorogtam, pislogtam, felmentem magaslatra, semmi.

Holnap lehet kimegyek valami Bp környéki dombságra, és meglátjuk, hátha.

2020. júl. 21. 00:09
 8/8 A kérdező kommentje:

Hát, mondjuk én egy hegyről(~360m magas) fogom nézni veszprém megyéből, itt annyira nem fényszennyezett a légkör.

Illetve az idokep.hu kameráin pl. siófok-almádi felé című kameráján este tíz és éjfél között is mutatja az üstököst.

Nagyon remélem, hogy az itt válaszolók mindegyikének sikerült látnia az üstököst valahogy! Visszanemtérő alkalom, esetleg gyertek le családdal, párjaitokkal vagy barátokmal a Dunántúlra, mert megéri.

Illetve ha Bp közelében gondolkoztok, akkor a Pilis jó ötlet lehet.

2020. júl. 21. 01:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!