Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Mitől tudok bármikor felébredn...

Mitől tudok bármikor felébredni, ha akarok?

Figyelt kérdés
Azt hallottam van ilyen, hogy némelyik ember, betudja tájolni, mikor hány óra van. vagyis felébred. Én is, beállítom az órát, pl 6 órára, csörögni, és 5 50. kor felébredek magamtól. Meg, kipróbáltam, hogy hajnali 3 ra állítottam, és 2:45 kor felébredtem. Persze, ha nagyon fáradt vagyok, van hogy tovább alszom, mint szeretnék, de nagyrészt felébredek, amikor nagyon szeretnék. Ez mitől van?
2010. aug. 1. 19:04
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
van egy belső óránk és szerintem a tudatod már megszokta hogy egy óra milyen hosszú idő és tudja hogy hány óra van és azt is hogy mikor kell fölkelni ebből tudja hogy hány órát kell aludni és felkelt a tudatalattid.?
2010. aug. 1. 19:11
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Azért annyira nem pontos a belső órád, ha három óra helyett 2:45-kor ébreszt :) Én 2:59-kor kelek fel, ha háromkor kell ébrednem. És ezt bármikor bárhogy meg tudom csinálni.

Egyszerű, jól működik az időérzékünk, az agyunk "követi" az idő múlását, vannak sztenderdek, amelyek elteltéből tudja, hogy mennyi az egy óra, és készül a programozott ébredésre.

Ha valami fontos van, akkor ráadásul "hirtelen" ébreszt a szervezetem, azaz kb. mintha kidobott volna az ágyam, abszolút fitten kelek.

Annyira bízok a belső órámban, hogy nem is igen használok ébresztőt. Még nem volt belőle gond.

2010. aug. 1. 19:38
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Vannak ilyen emberek akiknek ez nagyon megy. Ez egy elég különös képesség de hasznos. Nekem pl. nincs meg én tök mindegy mikor fekszem le mennyit alszom csak akkor ébredek fel ha már nagyon muszáj. Többször is képes vagyok visszaaludni még 10 óra alvás után is.
2010. aug. 1. 19:51
 4/16 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:

Csak megjegyzem, hogy a módszert tanítják az agykontrolltanfolyamon "ébredéskontroll" néven, de ez nem magyarázat.

Nekem is megy.

2010. aug. 1. 20:19
 5/16 A kérdező kommentje:
Komolyan? Ezt tanítják? Nekem amúgy is megy, sose tanultam, csak rágondolok, hogy 7 kor ébredni kell, és 6:50/55 kor felébredek.
2010. aug. 1. 20:28
 6/16 anonim ***** válasza:

Ez adottság!

Fősulis koliból a hajnali 5:45-ös vonattal indultam haza, tehát 5kor csörgött a telefonom! Csörgött VOLNA, ha nem ébredek fel minden áldott alkalommal 4:55-kor :)

Nem tudom, hogy csináltam.

2010. aug. 1. 20:59
 7/16 anonim válasza:
Ha van egy nagyon fontos dolog és tudom, hogy x időpontra fel kell kelni én is felszoktam kelni időben.Ilyen az ember. :)
2010. aug. 1. 21:19
 8/16 anonim ***** válasza:

Ez érdekes.

Nekem is volt olyan sokszor pl 6-ra volt állítva az ébresztőm és előtte 5 perccel ébredtem.

De pl volt olyan is, hogy semmilyen ébresztőt nem állítottam be, és "magamba" pedig beállítottam ,hogy ma 5 kor kelek fel.És pontosan 5 órakor fel is ébredtem:)

2010. aug. 1. 21:51
 9/16 anonim válasza:
De jó nektek.Én ilyet nem tudok:(
2010. aug. 1. 22:46
 10/16 anonim válasza:
74%

Az agykontroll módszer röviden.

Az alvás kezdetén elképzelsz egy órát. Az óra mutatóit beállítod a kívánt időpontra.

A részletek a képzelőerődöm múlik.

Rendszeres használatkor ez működik.

2010. aug. 1. 23:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!