Nem biztos hogy jó helyen van a kérdés, de igaz hogy villámláskor nem lehet zuhanyozni, se számítógépet/telefont használni?
"De azért tegyük hozzá, hogy legalább egy nagyságrenddel többen halnak meg azért, mert rájuk dőlt a könyvespolc, mint villámcsapás következtében."
Vagy lakástűzben, vagy saját fingszagába fulladva stb.
Inkább az elektromos berendezések védelmére kéne koncentrálni, mert az olyan kár milliószor gyakoribb.
Amúgy a minimális veszély elkerülése nem nagy ügy. Túlélhető, ha egy kemény csinnbumm vihar idejére kihúzod a drága hái elektronikákat (nem csak a hálózatról, antennáról, netkábelről is), plusz amíg csapkod a ménkű, nem nyalogatod a csapot és nem énekelsz a zuhany alatt. A dörgéstől a szomszédok úgyis lemaradnának az élményről.
Valahol jogos, ha a minimális veszély kivédése nem kerül se jelentős időbe, se vagyonba, akkor érdemes megtenni a védelmi lépéseket, még ha kicsi is az esély a gondra.
Én is lusta vagyok, sokszor lazán netezek, tévézek vihar közben is, pedig nem kéne.
A valószínűség viszonylagossága tényleg lehet félreterelő hatású.
A világon minimum tízszer annyi ember hal meg évente villámcsapástól, mint cápatámadásban, mégis menőbb a cápás horror.
Az elektromos berendezések használata nem növeli a villámcsapás esélyét.
Ahogy a túlfeszültség levezető sem csökkenti azt.
Az előbbi a villámcsapás okozta károk esélyét növelheti, míg az utóbbi csökkenteni igyekszik azt.
"nem tudtam előtte, hogy a könyvespolcok ilyen veszélyesek."
Az USA-ban éves átlagban 49 embert ér halálos villámcsapás.
2000 és 2013 közt ugyanitt 120 ember öltek meg eldőlő-leszakadó bútorok, ennek a könyvespolc csak része.
Szóval éves szinten biztos, hogy kevesebb, mint 9 embert ölt meg polc.
A villám nyert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!