Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Becsapó villám ki tudja...

Becsapó villám ki tudja törölni az adatokat a nem bedugott külső merevlemezről?

Figyelt kérdés
Mostanában rengeteg nagyon durva vihar van ezért kezdtem el azon gondolkozni, hogy vajon az áramba NEM bedugott készülékeket is ki tudja sütni a villám "elektromos mezeje" ha a közelben csap le? A külső vinyóról ki tudja törölni az adatokat / ki tudja sütni azt úgy is hogy az semmilyen áramforrásba nincs csatlakoztatva? Ha igen akkor vajon hogyan védhetném meg a fontos emlékeinket amik rajta vannak? Cloud sajnos nem opció. (Gondoltam hogy készítünk valami kis dobozt kibélelve alufóliával mint az amcsi apokalipszis túlélős filmekben , és abban tartjuk de lehet hogy ez nagy hülyeség :))) )

2018. aug. 2. 13:21
 1/10 anonim ***** válasza:
67%
Felhő miért nem opció? A Google Drive akár 15 GB tárhelyet ad, ha a méret a gond.
2018. aug. 2. 13:23
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

"vajon hogyan védhetném meg a fontos emlékeinket amik rajta vannak"

DVD-re kiírva sokkal biztonságosabb a tárolása az adatoknak.

Egyébként ha nincs bedugva sehova a külső vinyó, akkor kicsi az esélye a villám általi sérülésnek.

2018. aug. 2. 13:43
 3/10 anonim ***** válasza:
10%
Szerinted miért ajánlják azt, hogy vihar idején húzzuk ki az elektromos berendezéseket?
2018. aug. 2. 14:02
 4/10 A kérdező kommentje:

Első: Sajnos az egyrészt nekünk nagyon kevés :( 1 Terrás vinyó már tele van a fotóinkkal , videóinkkal és a munkáimmal( programozó/grafikus vagyok). Másrészt ezeknek a fájloknak jó része olyan jellegű , hogy nem szeretném semmilyen formában feltenni az internetre. ( Hiába biztonságos meg minden, az ördög sosem alszik... )

Kettes: Nagyon köszönöm , akkor megnyugodtam! Huhh,hát jó sok DVD kellene ehhez az adatmennyiséghez :) "menteni" sem lenne egyszerű ha valami gáz lenne a házzal de a legfontosabbakat akkor kiírom DVD-re is, köszi a tanácsot!

Hármas: No komment :) Ugorj neki még egyszer az olvasásnak :)

2018. aug. 2. 18:08
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a gyors elérés miatt vannak 3 db 1 T-s winchesteren az adatok, archiválva viszont két példányban DVD-n. Mire gondoltál, hogy ami érték neked, arra nem akarsz pénzt költeni? A felhőt is lehet bővíteni dollárokkal...
2018. aug. 2. 18:20
 6/10 anonim ***** válasza:
Ha DL DVD lemezekre írod, akkor egy lemezre kb 8,5 GB ráfér. Amennyiben ez is kevés, akkor esetleg be kell ruházni egy Blu Ray íróra vagy valakivel kiíratni akinek van. Ott már vannak 25 és 50 GB-os lemezek is.
2018. aug. 2. 20:28
 7/10 kovpet ***** válasza:
100%

"programozó/grafikus vagyok"

Akkor tudhatnád, hogy a Terra az a Föld. A prefixum a tera.

Meg azt is, hogy egy mentés nem mentés, tartsd a fontos dolgaid minimum két helyen, amiből az egyik offsite legyen és a mentési logika is legyen különböző, pl diszk+optikai vagy diszk+felhős.

A felhő miért nem opció? Nyilván titkosítva kell oda pakolni.

2018. aug. 3. 11:04
 8/10 kovpet ***** válasza:

# 1: A google nem csak 15GB-t ad, hanem akármennyit :)

A blackblaze olcsóbban ad akármennyit amúgy. 5 dodó per hóért egy terát, legalábbis amikor utoljára néztem, ennyi volt.

2018. aug. 3. 11:05
 9/10 anonim ***** válasza:

Elvileg tudja törölni egy becsapó villám az adataidat a winyóról, de akkor a tűzoltókat is hívni kell, mert ég a házad a villámcsapás következtében. Szóval ha közvetlenül mellé-, vagy bele csap be, akkor.

Az ennél távolabbi villámok elektromos tere olyan rövid kábeleken, amik a winyóban vannak, nem tudnak akkora áramot indukálni.

3-4 km távolságú villámok (dörrenés a fényjelenséget követő 1 sec múlva) nálam rendszeresen kiütik egy külső hőmérséklet érzékelőm fogadó chipjét, de az érzékelőt a chip-pel összekötő kábelem több mint 40 méter! Az adat tároló winyóimnak eközben semmi baja.

A céges adatmentéseket tartalmazó hordozható külső winyókat egy olcsó, pénztartó fémkazettába zárva hozom-viszem a kocsim csomagtartójában. Kis tiszta pamut törölköző darabok a távtartók, hogy ne kocogjanak egymáson. Természetesen VeraCrypt-tel titkosítottak a meghajtók, hogyha baleset érne és idegen kezekbe kerülne, ne férhessenek az adatokhoz.

2018. aug. 3. 15:10
 10/10 anonim válasza:

egy mentés nem mentés.

két külön offline usb hdd külön helyen tárolva már okés

rendszeresen ismételni a mentéseket

2019. febr. 14. 19:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!