Becsapó villám ki tudja törölni az adatokat a nem bedugott külső merevlemezről?
"vajon hogyan védhetném meg a fontos emlékeinket amik rajta vannak"
DVD-re kiírva sokkal biztonságosabb a tárolása az adatoknak.
Egyébként ha nincs bedugva sehova a külső vinyó, akkor kicsi az esélye a villám általi sérülésnek.
Első: Sajnos az egyrészt nekünk nagyon kevés :( 1 Terrás vinyó már tele van a fotóinkkal , videóinkkal és a munkáimmal( programozó/grafikus vagyok). Másrészt ezeknek a fájloknak jó része olyan jellegű , hogy nem szeretném semmilyen formában feltenni az internetre. ( Hiába biztonságos meg minden, az ördög sosem alszik... )
Kettes: Nagyon köszönöm , akkor megnyugodtam! Huhh,hát jó sok DVD kellene ehhez az adatmennyiséghez :) "menteni" sem lenne egyszerű ha valami gáz lenne a házzal de a legfontosabbakat akkor kiírom DVD-re is, köszi a tanácsot!
Hármas: No komment :) Ugorj neki még egyszer az olvasásnak :)
"programozó/grafikus vagyok"
Akkor tudhatnád, hogy a Terra az a Föld. A prefixum a tera.
Meg azt is, hogy egy mentés nem mentés, tartsd a fontos dolgaid minimum két helyen, amiből az egyik offsite legyen és a mentési logika is legyen különböző, pl diszk+optikai vagy diszk+felhős.
A felhő miért nem opció? Nyilván titkosítva kell oda pakolni.
# 1: A google nem csak 15GB-t ad, hanem akármennyit :)
A blackblaze olcsóbban ad akármennyit amúgy. 5 dodó per hóért egy terát, legalábbis amikor utoljára néztem, ennyi volt.
Elvileg tudja törölni egy becsapó villám az adataidat a winyóról, de akkor a tűzoltókat is hívni kell, mert ég a házad a villámcsapás következtében. Szóval ha közvetlenül mellé-, vagy bele csap be, akkor.
Az ennél távolabbi villámok elektromos tere olyan rövid kábeleken, amik a winyóban vannak, nem tudnak akkora áramot indukálni.
3-4 km távolságú villámok (dörrenés a fényjelenséget követő 1 sec múlva) nálam rendszeresen kiütik egy külső hőmérséklet érzékelőm fogadó chipjét, de az érzékelőt a chip-pel összekötő kábelem több mint 40 méter! Az adat tároló winyóimnak eközben semmi baja.
A céges adatmentéseket tartalmazó hordozható külső winyókat egy olcsó, pénztartó fémkazettába zárva hozom-viszem a kocsim csomagtartójában. Kis tiszta pamut törölköző darabok a távtartók, hogy ne kocogjanak egymáson. Természetesen VeraCrypt-tel titkosítottak a meghajtók, hogyha baleset érne és idegen kezekbe kerülne, ne férhessenek az adatokhoz.
egy mentés nem mentés.
két külön offline usb hdd külön helyen tárolva már okés
rendszeresen ismételni a mentéseket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!