Nektek is felfordul a gyomrotok a kínaiak ételkészítési praktikáitól? Mi a fenének kell egy kutyát élve megpárolni, hogy hosszú percekig szenvedjen?
Több ezer éves szokás, de ma már nem általános hanem kihalófélben van. Talán mint nálunk egy busójárás (de biztos nem a legjobb hasonlat), vagy még annyi sem.
Egész Ázsiában számolva (tehát nem csak Kínában) az emberek 0,8%-a eszik és csak évente alkalmanként kutyahúst. Már ha az adat része érdekel.
Egyébként kutya fogyasztás szokása más országokban is van/volt szórványosan, mint Korea, Vietnám, Németország, stb. De még Kínában is keresgélni kell az olyan éttermet, ahol lehet rendelni kutyahúst.
Nézd meg talán ezt a videót, egy kínai lány aki Magyarországon nőtt fel elég alaposan feldolgozta a témát. A leírást is nyisd le, mert tényleg sok link van benne, a történelmi hátteréről, a kínaiak véleménye, országok szokásai,
11
Igazából mi is van? Kutyát esznek? Oké, ezt még le tudnám nyelni ha gyorsan végeznének velük, de mi a francért kell élve megfőzni? Sőt megpárolni, olyan videót láttam, hogy alacsony lángon párolták és a kutya több mint 20 percig vonított mire kimúlt? Ez mi célt szolgál, mi értelme van?
Kérdező értsd már meg, hogy a kutya receptje nem úgy szól, hogy főzd meg élve.... Már csak azért is, mert nem véletlenül zsigerelnek ki minden állatot főzés előtt. Ez nyilvánvalóan egy elszigetelt eset, nem az általánosság. Mint amikor az idióta MO-n a kocsi mögé kötötte a kutyát és húzta - mert ugye volt ilyen nem is régen:
Neked hogyan esne, ha pl. a kínaiak elolvasva ezt a cikket azt szűrnék le belőle, hogy ezek a barbár magyarok így kínozzák a kutyáikat? Mert kb. ugyan olyan gyakori lehet, mint az élve kutya főzés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!