Mi utal arra hogy a bálna őse szárazföldi emlős volt? És hogyan alkalmazkodott a vízhez, mi változott meg rajta?
Mivel a kérdezőt nyilván nem érdekli, leírom röviden, ha hosszabban akarja akkor mehet a fordítás.
50millió éves kövületeket találtak amik egyértelműen bálnafélékhez tartoztak, de ezek kistermetű szárazföldi állatok voltak.
Menekülőstratégiaként valószínűleg a víz alá bújtak a ragadozók elől, elkezdtek halat illetve egyéb viziállatokat enni, aztán pármillió év alatt alkalmazkodtak annyira hogy már a szárazra sem mentek ki.
"A kérdésemre a válasz érdekelne. Én is utána néztem de nem találtam rá választ. "
Érdekes, mert beírtam MAGYARUL hogy "cetfélék evolúciója", és kihozott többezer találatot, köztük első oldal első pár találata: wikipédia magyarul, national geographic és egyéb tudományos és szórakoztató oldalak cikkei magyarul.
Hol néztél utána ?
Nyilván sehol, kevesebb energiabefektetésbe kerül ide kiírni egy kérdést, minthogy rendes kutatómunkát végezzen a házi feladatához :)
(Ha őt érdekelnék a bálnák, már rég megtalálta volna az infót)
9. Válaszoló . Lefordítottam és ez nem a válasz a kérdésemre .
Nem kértem senkitől hogy fordítsa le nekem.
A kérdésem : Mi utal arra hogy a bálna őse szárazföldi emlős volt?
Hogyan alkalmazkodott a vízhez ,mi változott meg rajta ?
Erre a kérdésre 2 mondat a válasz.
Nem kell semmit fordítani!
Csak megkérdeztem hogy aki tudna erre MAGYARUL VÁLASZOLNI (nem kell fordítani meg hasonlók ) az válaszoljon .
Nem értem miért kell kötekedni . Ha neked annyi oldal kijött miért nem tudod leírni a kérdésemre a választ ?
Mert amiket feladott oldalok nem volt benne PONTOSAN A KÉRDÉSEMRE A VÁLASZ
Én is utána néztem. Több weboldalon de pontosan nem fejtik ki azt amire nekem szükségem lenne. Először mindig utánanézek,ha nem találok rá választ utána írok fel kérdést ide
11-es
Szerinted ez a válasz a kérdésemre ?
Hol van 2*sü, amikor szükség van rá, hogy egy rohadt hosszú magyarázó kommentet írjon ;-).
Ilyenkor bezzeg meghúzza magát.
"utánanéztem, de nem volt ott a válasz"...
Nehézmegérteni a szöveget magyarul ?
a MAGYAR wikipedia oldalról amit "átolvastál", kedves kérdező.
"Szárazföldi eredetüket bizonyítják az alábbi tények:
-a levegőből tüdővel lélegeznek
-uszonyaik csontozata hasonlít a szárazföldi emlősök kézfejének felépítésére
-gerincük függőleges (fel-le) mozgása, ami inkább jellemző egy futó mozgást végző emlőséhez, mint a halak gerincének vízszintes, lapos (jobb-bal) irányú mozgására"
"A DNS-ek összehasonlítása alapján a párosujjú patások közé tartozó vízilófélékkel (Hippopotamidae) állnak a legközelebbi rokonságban."
Szóval mi utal arra ? Na mi ?
"kitűnően alkalmazkodtak a vízi életmódhoz, alakjuk áramvonalas, a halakéhoz hasonló lett. Mellső végtagjaik uszonyokká alakultak át, hátsó végtagjaikat elveszítették. Gyakorlatilag nincs szőrzetük."
Hogyan alkalmazkodott a vízhez és mi változott meg rajta ?
a testformája áramvonalas lett, az első lábai uszonyok, a hátsók visszafejlődtek, elvesztették a szőrzetüket.
Ez mind a magyar wikipedia oldalról. Amit a saját állításod szerint elolvastál. És utána van pofád felháborodva írni, mikor összevissza hazudozol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!