Óriási (elefánt, vagy akár bálna méretű) medveállatkák jelenthetnének veszélyt az emberiségre?
Nem lenne ha, mert biológiailag lehetetlen.
A háziegér vemhessége 19-20 napig tart, ennek végén a nőstény 8-10 utódot hoz a világra. Évente ötször, de akár többször is ellik. 6 hetes korban ivarérettek, tehát szaporodóképesek.
Míg az elefánt 14-15 évesen iverérik, a vemhesség kb 22 hónapig tarts, s csak egyetlen bébit hoznak világra.
Kékbálna: a legtöbb nőstény csak háromévente lesz vemhes. A vemhesség 11–12 hónapig tart, ennek végén egyetlen utód jön a világra. Ivarérettség 5-10 éves kor - hossztól és súlytól függően.
Barnamedve: a vemhességi idő 6-8 hét, 2-3 medvebocs születik. 3-4 éves korukban ivarérnek, az anyjukkal minimum 2 éves korukig, de gyakran ivarérésig együtt maradnak. Tehát gondolom, az anyjuk addig nem párosodik és vemhesül újra.
Forrás: wikipédia
Csak azért írtam, hogy egy picit próbálj logikusan gondolkodni.
Bár nem tudom... ha csak így bamm, megjelenne ennyi óriásmedve, akkor már rég búcsút intettünk az ésszerű gondolkodásnak :D
Na, ebből az egészből azt akartam kihozni, hogy minél nagyobb egy állat, annál bonyolultabb a szervezete. Annál tovább tart míg az anyaméhben kifejlődik, s míg szaporodóképes nem lesz.
De annak a 7,5 milliárd medvének valahonnan jönnie kellett. A mai technológia nem elég fejlett ahhoz, h laboratóriumi körülmények között élőlényeket gyártson. Arról nem is beszélve, hogy ennyi óriásmedve legyártása ugyancsak lehetetlen. Szóval ezek a medvék nem lennének szaporodóképesek, így egy idő után biztosan legyőznénk őket.
Ha hirtelen megjelennének, csak úgy, szerintem akkor is az emberek nyernének, hiszen a macik egymást is megennék táplálék híján (nyilván sok ember bunkerekbe bújna előlük, vagy magas helyekre). Meg ugye ha eljönne a párzási időszak, a hímek összeverekednének.
Az ember a legkegyetlenebb élőlény mind közül. Szerintem még ezt a kitalált szuper-ragadozót is übereli. Vérszomjas és suttyó egy faj vagyunk.
Utolsó voltam.
Csak szólok, hogy a medve és a medveállatka nem ugyan az:
Itt le vannak írva az ellenállási képességeik. Szóval mi lenne, ha 7,5 milliárd 6 tonnás emberevő medveállatka egyszer csak mondjuk New Yorkban/ New Yorkban és körülötte teremne? Hagyjuk figyelmen kívül, hogy biológiailag lehetetlen.
Hú, ezekről még nem hallottam.
De nagyon királyak. Én nekik szurkolnék, szerintem lenne esélyük leigázni a Földet.
#7 és #8
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!