A homoszexualitásról mi a tudományos álláspont? Mitől
alakul ki, vagy ha nem tudjuk, akkor mi a legvalószínübb?
Genetika + fejlődési hatások + környezeti hatások.
2020. febr. 6. 20:56
2/37 A kérdező kommentje:
Mit kell érteni az utóbbi két hatás alatt például?
Konkrétan...
Bizonyos genetikai tényezők, hormonális hatások és környezeti hatások (pl.azonos neműek kizárólagos társasága), HAJLAMOSÍTÓ tényezők, nem ezektől alakul ki....fogalmunk sincs, hogy pontosan mitől és miért lesz valaki homoszexuális.
2020. febr. 6. 21:20
4/37 anonim válasza:
Pl. Kiskorában rossz családi légkör vagy egyéb hátráltató körülmény. Van egy nagyon aranyos, helyes(de már rettentően sokat rontott magán külsőleg), sajnos meleg énekes, akinek a szülei elváltak+rosszul élt és az iskolában is bántalmazták. (years&years) Meg olyanról is hallottam, akit már annyiszor visszautasítottak, hogy már örül szinte bárkinek, aki szereti és csak őt válassza. Én mióta ezt megtudtam, azóta nagyon figyelek, hogy óvatosan mondjak nemet a randira.
2020. febr. 6. 21:24
Állatoknál is ezek váltják ki?
2020. febr. 6. 21:27
Valószínűleg a genetikának és a fejlődésnek nagyobb a hatása összevetve.
Az embrionális fejlődés során mind nőként kezdjük, női agy fejlődik. Egy sor génnek kell bekapcsolni óramű pontossággal, hogy kialakuljon a férfi agy. Ha ebben zavar történik, akkor jönnek a szexuális zavarok.
Állatok esetében is ez van.
A környezet hatását nehéz megbecsülni. Esettanulmányokra meg főleg nem érdemes hallgatni.
Egy heteró ember nem lesz homoszexuális mert sokat van nők között. Akkor ott eleve nem is volt hetero hanem bizonytalan. Eldönteni nem lehet.
2020. febr. 6. 21:49
Nem nevelési kérdés. Akkor a különböző emberi közösségekben sokkal jobban szórna.
Van pl. egy olyan elképzelés, hogy a tesztoszterontúltengéses nőknek lesz több ilyen gyerekük.
Ikreknél 50% az esély a hasonlóságra, szóval ebből látszik, hogy van benne genetikus és nem genetikus összetevő is.
2020. febr. 6. 21:56
8/37 anonim válasza:
Én meg nem bízok a hasznavehetetlen tudományokban. Például én is a hasamra csaphatok, lehetek sznob és elkezdhetek mondani olyan elméletet, amire nincsen bizonyíték. Ott van a nagy zseni Einsten. Hű, de sokat adott az emberiségnek, a fejlődésnek. Egy bohóc volt már a képeken nézegetve.... De nemcsak ő. Nagyon sok tudóst túlhypolnak..utána meg megcáfolják az állításukat utána megint elfogadják és megint belekötnek. De miért is? Mert nem feltálaló, hanem csak egy okoskodó giccs, egy átlagos, nagyravágyó ember. Ha lenne rá kézzelfogható és működő találmánya.. Mindenki elismerné és nem tudnák megkérdőjelezni. Mondjuk ahhoz ész is kell. Szóval minden ember más és nem lehet mindenkire egyformán tekinteni. Ahány ember annyi történet.
2020. febr. 6. 22:10
Ez itt nem az ezotéria kategória haver, de még csak nem is a vallás ;)
2020. febr. 6. 22:13
#8 Józsika, le is feküdhetnél aludni inkább. Sok volt az esti csavarós Tipli kevert.
Döntsd el, hogy iszol, vagy püfölöd a számítót. A kettő együtt nem megy.
2020. febr. 6. 23:20
Kapcsolódó kérdések: