Mikor alakul ki nagy köd?
Milyen napokon alakul ki köd?
Például múlt héten nálunk sokat esett, utána jött a fagy főleg éjszaka, gondolom a felszínen lévő víz a talajban megfagyott, például a sár, most meg mikor megjöttek a plusz fokok, kiengedett a talaj és elkezdett párologni a sok víz a talajból?
Ezmiatt lehetett nagyon nagy köd?
Én spec a Duna mellett lakok, itt elég egyértelmű, honnan jön a talaj felett két-három méteres rétegben támadó tejsűrű köd.
Alapból a talaj-kipárolgás a melegebb talajból a hidegebb hajnali levegőbe nem szokott brutálisan sűrű ködöt csinálni.
De van kivétel: a szántóföldek.
Ott elég mélyen fel van lazítva a talaj, a pára könnyen jön fel.
Ahol én reggelente melóba megyek, az út bal széle a Duna felőli erősen talajvizes rét és szántás, jobb széle szántás.
Itt inkább a hirtelen lehűlések után szokott reggel erős köd lenni, amikor a talaj a melegebb, nem a levegő.
De olyankor gyakori, hogy felettem a csillagokat tisztán látom, de előre 5 métert sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!