Mit gondoltok? Az óceánok legmélyebb, még fel nem fedezett zugaiban létezhetnek ilyen lények mint pl a megalodon? Vagy ilyesmi "állatkák"?
ezek az állatokat is kezdik lassan felfedezni, de csak úgy lehet megvizsgálni, hogy leküldenek egy kamerát... amik ilyen mélységhez és sötétséghez szoktak, életképtelenek lennének a felszínen, vagyis felfele úton már szétrobbannának a nyomáscsökkenéstől...
egyébként keress rá a neten, irtó viccesen néznek ki, mint az alienek :))) egy könyv is megjelent a témában de elfelejtettem a címét (németül volt, de nagy képes könyv)
amúgy mélyen bármi lehet, rengeteg fajt nem fedeztek még fel, nem csak a vízben, hanem pl a dzsungelben sem.
2) földkéregben????
köszi a választ
igen a földkéreg is érdekelne :D
láttam már olyan filmet, hogy egy olajfúró torony állati mélyre lefúrt a kéregbe asszem és ilyen rég kihaltnak hitt halak voltak ott. ilyen páncéloshalak :D
lehet ennek valami valóságalapja??
Esetleg a Census of Marine Life lesz az ahol választ kaphatsz a kérdésedre. A jelenelg is zajló kutatás a mélytengerek élővilágát igyekszik feltárni és rendszerezni.
www.coml.org
Ha érdekel, az egyik részéről épp ma írtam egy cikket:
Nincsenek megalodonhoz hasonló élőlények a mélytengerekben.
Teljesen másfajta élőlények élnek a mélységben. Többségük nem óriási méretű, sőt, leginkább kisméretű élőlényekről van szó.
Óriás tintahalak pl. pár ezer méteres mélységig lemennek. A bálnák is igen mélyre tudnak merülni.
De 7-10 ezer méteres mélységben, ami a legmélyebb óceáni mélységeknek felel meg nem élnek ilyen óriási élőlények.
Ennek legfőbb oka, hogy 1000 méter alatt drasztikusan csökken az oxigénszint és hihetetlen nagy a nyomás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!