Érdekelne pár dolog, létezhetnek-e? Főleg FIZIKÁBAN jártas emberek véleményét kérném! Nyitott vagyok a fizika törvényei által NEM kizárt elméletekre, tézisekre, ötletekre.
1.Mekkora sebességgel kellene mennie egy repülőnek, hogy kiléphessen a légkörből és elhagyhassa a Földet?
2.Mit gondol az 5éve említett HIPERTÉRHAJTÓMŰRŐL? ( [link]
3.Minden részecskét v anyagot lehet elektromágneses térrel manipulálni? (nem mágnesességre gondolok, hanem például a fény elektromágneses hullám és azt például lehet-e v a másfajta részecskéket valahogy?)
4.Előlehetne-e állítani olyan szupravezetőt mely akár a Föld mágneses terében lebeghetne?
5.Antianyag - Anyag reakciója, hogy hatásos erőmű legyen belőle mennyi tömeg kellene belőle (antianyagból)?
6.Az elektromágneses tér létre tud hozni gravitációt?
7.Milyen móddal lehetne egy űrállomáson mesterséges gravitációt létre hozni?
1. [link]
2. Bulvárban jelent meg, nem pazarlom az időmet azzal hogy végigolvassam, ameddig beleolvastam szerintem semmi realitás nincs benne.
5. Az antianyag előállításához nagyobb energia kellene mint amennyi visszajön, nem tudunk belőle a Földön erőművet csinálni.
7. Pl. forgatod az állomást, bár nem a legjobb megoldás.
A többi elsőre nem triviális, azokon még gondolkodom, a 3-as kérdés nem teljesen tiszta.
1. "A Földön a második kozmikus sebesség 11,19 km/s (40 271 km/h)."
2. Még semmit nem tudunk a "másik dimenziókról" - én eléggé szkeptikus vagyok ebben a témában. De lehet, hogy tévedek, végülis nem vagyok a téma szakértője.
3. Például a fény (ha már ezt hoztad fel) a gravitációs térben elhajlik, de ha jól tudom, sem az elektromos, sem a mágneses tér nincs rá hatással.
4. Elméletileg igen, a gyakorlatban ehhez a Föld mágneses tere gyenge, azaz nagyon kis erőt tudna produkálni a szupravezető. Megkockáztatom, hogy a saját súlyát sem bírná el.
5. Meglepően kevés. Napi néhány grammal fedezni lehetne Magyarország teljes energia szükségletét... Inkább az antianyag tárolása, kezelése jelentene nagy problémát - hiszen még csak a levegőre sem lehetne kitenni. :-)
6. Nem tudjuk. "FARADAY élete végén kutatta a gravitációs tér és az elektromágneses jelenségek közötti kölcsönhatást minden eredmény nélkül. Ilyen kölcsönhatást egyébként azóta sem sikerült megállapítani."
7. Tengely körüli forgással - ezzel TÖKÉLETESEN helyettesíteni lehet a gravitációt.
Pedro
"3.Minden részecskét v anyagot lehet elektromágneses térrel manipulálni?"
Elektromágneses tér nincs, csak elektromos vagy mágneses. Elektromágneses hullám van. Úgy tudom, a mágnese tér cirkulárisan polarizálja a fényt, az elektromos tér nem tudom, hat-e rá. (És igen, a gravitáció is hat rá.) Részecskéket pedig töltöttségüktől függően lehet irányítani, pl az elektronokat a régi CRT tévékben.
19:50
Igen. Valamint a forgástengely közelében praktikusan megszűnik a mesterséges gravitáció - ezt a Földön (reális körülmények között) szintén nem lehet kipróbálni.
És persze, akarnak még technikai problémák (dokkoló egységek, folyamatos tájolás, energia ellátás, stb.)
Meg valóban, a hasonló állomásoknak szükségszerűen jóval nagyobbaknak kell lenniük a jelenlegieknél.
Köszönöm! :-)
Pedro
köszönöm.. (7.) a forgásosra gondoltam.. meg, hogy mágneses csizma pl .. de ezek mind nehezen kivitelezhetőek és ahogy említettétek megnehezíti a dokkolást, tájolást.. stb..
(5.) azt tudom h jóval több energiát kell az antianyag előállítására fordítani. .de ha például az űrből hoznák? (elméletileg találtak vmi sávot a Föld körül.ahol elméletileg van. amit bár elég nehéz elképzelni.de ők tudják) .. tárolásra mint angyalok és démonokban elméletileg jó.. mert azt a genfi kutatók mondták nekik.. (vákuum és mágneses tér) ..
(2.) háát..igen a dimenziós rész elég két oldalú .. mert ott a bizonyított relativitás elmélet mely kimondja a 4dimenziós teret.. de viszont nem zárja ki a többit .. de ha tudna ez a mágneses tér gravitációt létre hozni.. akk én nem merném azért kipróbálni a naprendszerben .. mert szerintem 1másik dimenzióba megnyitni.. valószínű h nagy gravitációs térre lenne szükség..szóval a bolygóknak is lehetne pálya módosulásuk akár.?!.. (de ha lehetne nem számot tevővel akk az hatalmas eredmény lenne az emberiségnek.. plusz megoldaná a mesterséges grav. kérdését is!)
2. A hipertér amúgy nem kamu, csak nagyon durva. Ilyen térelhajlást még a Nap sem hozz létre, amivel közelebb lehetne hozni a távolt. Persze a mágneses kölcsönhatások nagyságrendekkel erősebbek szoktak lenni, mint a gravitációsok, de így is elképesztő nehéz lenne létrehozni ilyen energiasűrűséget.
6. Az általános relativitáselmélet szerint igen, a kvantumfizika szerint nem - nincs bizonyítékunk, hogy melyik az igaz. Ha igen, akkor is nagyon-nagyon kicsit
7. Az elméleti fizika szerint gravitonokat kellene létrehozni, amiknek még nem bizonyították be a létezését. Vagy nagyon erős elektromos teret, ami polarizálná a testünket, ez azonban sokkal jobban beleszólna az egyéb folyamatainkba, alighanem halálos lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!