Kedves Biomérnök, biológus hallgatók! Matek, fizika, biológia, kémia tárgyak milyen szintről indulnak első év elején, milyen tudás az, amit feltétlen elvárnak a tanárok, illetve mennyire lehetséges behozni a lemaradást év közben?
3 éve tanulok kommunikáció szakon Szegeden, de elegem lett a kilátástalanságból, és szeretném magam kipróbálni természettudományos területen (Pesten) Kevés előképzettségem van kémiából, biológiából, fizikából, matematikából, tehát, csak azokból a tárgyakból, amiből feltétlen zseninek kell lenni egy ilyen szakon.
Nem ismerem a labor alkotóelemeit, soha nem voltam még laborban. Nem csináltam érdekes kísérleteket, de elszánt vagyok.
Pesti és szegedi hallgatók segítségéért is nagyon hálás vagyok!
ELTE, Biológia Bsc: alapozás van, környezettanon írnak felmérő zh-t év elején, biológusoknál nem jellemző. Szintre hoznak, ha tudsz tanulni. Középiskolás tananyagot várnak el félév végére, mert erre fognak épülni a további alapozó tárgyak (analkém, fizkém, biofiz). Van laborgyak és elmélet is (itt számolásos zh, két évközi + vizsga, szórótárgy a megállapításom szerint, pedig nem nehéz) kémiából. Matek 2 félév, alapvetően középfokú érettségi szinten kezdenek (de elmagyarázzák az összes felmerülő témakört).
Fizika egyszerű, bevágod, megírod, túléled. Jó a tanárnő. Nem nagyon épül rá más.
A matek alapozásnál vigyázni kell, ki lesz a gyakvezéred, más nem számít. A kémián is a gyakvezér sokat meghatároz. Az áltkémet utálni szokták, később rosszabb lesz, de ha egy picit is tudsz számolni, átlátod, akkor nem lesz gond. Ha nagyon "bölcsész" beállítottságú vagy, akkor sokat kell tanulnod év közben, hogy szintre hozd magad. (Ettől függetlenül ilyen az évfolyam 80%-a, ki is buknak.)
Az elszántság jó. Hajrá! ;)
[Ha kommunikáció, menj etológia szakirányra. Ott lesz sikerélményed. Első félévben már keresd meg őket, mondd el, hol és mit tanultál, bekapcsolódnál a kísérletekbe. Megtanítanak nagyon sok mindenre.]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!