Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Tegnap délután a teraszon 27...

Tegnap délután a teraszon 27 fokot mértem, októberben, ez hogy lehet?

Figyelt kérdés
Mára beigértek valami nagy lehűlést, híre-hamva sincsen, fűtés nélkül héderelek, amit amúgy nem bánok csak hát...a kertemben tiszta nyár feeling van, mindenféle darázs jön-megy, az első vetésem is még bőven terem (ilyenek, mint a paprika, paradicsom). Csak nekem fura?
2019. okt. 3. 20:18
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Az egyik válaszadó le bírta írni, hogy "kaotikus rendszer". Aki nem használja ezt a "szakkifejezést", az hülye kérdéseket tesz fel. Atyaég, van baj.
2019. okt. 4. 20:09
 12/21 anonim ***** válasza:

Ha természettudományba teszel fel kérdést, akkor elő fognak kerülni a kaotikus rendszerek az időjárásunkkal kapcsolatban. Mert ez az igazság.

Arról nem is beszélve, hogy megértsd a lényeget szükséged van valószínűségszámításra és statisztikára.

Amíg nem vagy tisztában az alapfogalmakkal, addig fogadd el, hogy az időjárásunk előrejelzése valószínűségi modelleken alapul, és arról se feledkezzünk el, hogy hatalmas szórása van ennek a modellnek. Még ha 80%-ban is előrejelezhető egy hidegfront, akkor is van esélye, hogy gatyában fogsz rohangálni adott napon. Máshol meg kisködmönben fagyoskodnak.

Ennyi a lényeg...

2019. okt. 4. 21:10
 13/21 A kérdező kommentje:
Mellébeszélő szakon szerezted a Bsc-d? vagy még az sincs meg? :DDD újra felteszem a kérdést, hány éves vagy?
2019. okt. 4. 22:21
 14/21 anonim ***** válasza:
53%

A korom nem tartozik a témához. Mellesleg keversz valakivel.

Tudományos topikban vagyunk, kaptál tudományos válaszokat.

Ha kuruzslásra meg tényérjóslásra vágysz, akkor át lehet fáradni az ezotériába. Értem?

2019. okt. 4. 22:27
 15/21 anonim ***** válasza:

A #6-os még scriptet is írt amivel meggyőződhetsz róla számszerűen, hogy mennyi jelenség gyakorisága.

Illetve le lett írva, hogy az előrejelzés valószínűségeken alapul, és jelentős bizonytalansága van. Ezért fordulhat elő nagyon könnyen, hogy te elolvasod az érkező hidegfront idejét... csak azt már nem olvasod el, hogy a beválási esély hány %.

Még pár napra előre is jelentős bizonytalansága van az előrejelzésnek, a szuperszámítógépek és fejlett modellek ellenére. Az légkör brutálisan komplex, kaotikus rendszer amit ilyen módon nem lehet 100%-os előrejelzést készíteni. Főleg egy bonyolult ciklonrendszer esetén mondjuk.

...

#6-os és ez 100%-osan választ ad a kérdéseidre. Csak olvasd el és értelmezd újra.

2019. okt. 4. 22:34
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

#15: Sőt, még ki is bővítettem a szkriptet, hogy az összes rendelkezésre álló várost figyelembe vehessük:

[link]

ebből az alábbi statisztika kerekedett ki:

[link]

Budapest: 53

Debrecen: 64

Pécs: 69

Szeged: 119 (1944/1945-ben nem áll rendelkezésre adat)

Szombathely: 13

ebből látszódik, hogy lehetnek helyi eltérések

2019. okt. 5. 00:03
 17/21 A kérdező kommentje:
Nem kaptam tudományos válaszokat, te kis nyamvadt BSC-kamuszakos. Csak a tudományoskodó modoroskodást, na ez a baj.
2019. okt. 7. 10:48
 18/21 A kérdező kommentje:
Hát milliomodik újraolvasásra is mellébeszélés, pofázás, semmitmondó zsargonok. Van baj.
2019. okt. 7. 10:49
 19/21 anonim ***** válasza:
Az nem a mi bajunk, ha a 2-3 agysejteddel képtelen vagy az értő olvasásra :)
2019. okt. 7. 10:49
 20/21 A kérdező kommentje:
Értek én mindent :P
2019. okt. 7. 10:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!