Tegnap délután a teraszon 27 fokot mértem, októberben, ez hogy lehet?
A 27fokot úgy mérted, hogy a nap rásütött a hőmérőre. Amit az időjáráselőrejelzésben mondanak, az arra a hőmérsékletre vonatkozik, amelyet szabványos hőmérőházban mérnek. Ha valaki ennek utánanéz, megtalálja, hogy a hőmérőnek adott magasságban és árnyékban kell lennie, stb.
Egyébként személyes megjegyzésem, valóban nincs még az a nagy hideg, voltunk már úgy, hogy szeptember első felében elfagyott minden.
A mostani időjárás kimondottan őszinek mondható.
Azta, na és akkor mi van?
Az időjárás kaotikus rendszer, ha ezzel tisztában lennél nem tennél fel ostoba kérdéseket.
Október végén is szokott lenni ilyen hőmérséklet:
"Október 27-én megdőlt a napi abszolút maximum rekord, Kübekházán 27,3°C-ot mértek. A korábbi rekordot Balatonfenyves tartotta 26°C-kal, melyet 1952-ben mértek. Két nappal később, ismét Kübekházán volt a legmelegebb, 27,1°C-kal. Az október 29-ére vonatkozó abszolút maximum rekordját eddig Szerep település tartotta, ahol 1923-ban 25,9°C volt a legmelegebb órában."
Forrás: [link]
Hol laksz? Mert tegnap, ahol én lakom, elkelt a kiskabát. Kellemetlen szeles idő volt, némi napsütéssel. Olyan 20-22 °C körül lehetett, - amikor legmelegebb volt - a levegő hőmérséklete.
https://www.youtube.com/watch?v=gcdWJUX-Zzo
dellfil
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!