Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Tegnap délután a teraszon 27...

Tegnap délután a teraszon 27 fokot mértem, októberben, ez hogy lehet?

Figyelt kérdés
Mára beigértek valami nagy lehűlést, híre-hamva sincsen, fűtés nélkül héderelek, amit amúgy nem bánok csak hát...a kertemben tiszta nyár feeling van, mindenféle darázs jön-megy, az első vetésem is még bőven terem (ilyenek, mint a paprika, paradicsom). Csak nekem fura?
2019. okt. 3. 20:18
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

A 27fokot úgy mérted, hogy a nap rásütött a hőmérőre. Amit az időjáráselőrejelzésben mondanak, az arra a hőmérsékletre vonatkozik, amelyet szabványos hőmérőházban mérnek. Ha valaki ennek utánanéz, megtalálja, hogy a hőmérőnek adott magasságban és árnyékban kell lennie, stb.

Egyébként személyes megjegyzésem, valóban nincs még az a nagy hideg, voltunk már úgy, hogy szeptember első felében elfagyott minden.

A mostani időjárás kimondottan őszinek mondható.

2019. okt. 3. 20:37
 2/21 A kérdező kommentje:
Nem úgy mértem, ne nézz hülyének idegeneket.
2019. okt. 3. 20:40
 3/21 A kérdező kommentje:
Nem fűtök, a lakásban melegem van. Tegnap nyári ruhában grasszált mindenki az utcán. Mit értesz őszi időjárás alatt, és hány éves vagy? A telefonos időjárás alkalmazásom 26 fokot írt ki aznapra a lakóhelyemen.
2019. okt. 3. 20:54
 4/21 anonim ***** válasza:
71%

Azta, na és akkor mi van?

Az időjárás kaotikus rendszer, ha ezzel tisztában lennél nem tennél fel ostoba kérdéseket.

2019. okt. 4. 00:38
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

Október végén is szokott lenni ilyen hőmérséklet:

"Október 27-én megdőlt a napi abszolút maximum rekord, Kübekházán 27,3°C-ot mértek. A korábbi rekordot Balatonfenyves tartotta 26°C-kal, melyet 1952-ben mértek. Két nappal később, ismét Kübekházán volt a legmelegebb, 27,1°C-kal. Az október 29-ére vonatkozó abszolút maximum rekordját eddig Szerep település tartotta, ahol 1923-ban 25,9°C volt a legmelegebb órában."

Forrás: [link]

2019. okt. 4. 01:39
 6/21 anonim ***** válasza:

De gyorsan összedobtam egy szkriptet:

[link]

amivel statisztikát készítettem a budapesti, 26 °C-nál melegebb októberi napokról 1901 és 2010 között:

[link]

54 darab volt - szóval nem gyakori, de előforduló jelenség.

2019. okt. 4. 02:59
 7/21 dellfil ***** válasza:
100%

Hol laksz? Mert tegnap, ahol én lakom, elkelt a kiskabát. Kellemetlen szeles idő volt, némi napsütéssel. Olyan 20-22 °C körül lehetett, - amikor legmelegebb volt - a levegő hőmérséklete.

https://www.youtube.com/watch?v=gcdWJUX-Zzo

[link]

[link]

dellfil

2019. okt. 4. 07:50
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
A nyári napforduló június végén van. Tehát szimmetrikusan a szeptember végének a március vége felel meg. Ez a hőtehetetlenség miatt még valamivel előbbre tolódik, tehát október elején kb olyan idő kell legyen, mint március végén, április elején. Olyankor meg már bőven lehet 27 fok.
2019. okt. 4. 12:58
 9/21 A kérdező kommentje:
Ennyi mellébeszélést... :D tizenévesek vagytok?
2019. okt. 4. 20:05
 10/21 A kérdező kommentje:
Kiskunságban lakok jelenleg. Még mindig nem fűtök.
2019. okt. 4. 20:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!