Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Miért jó ez, hogy már délután...

Miért jó ez, hogy már délután 4 óra körül tök sötét van? Miért kell órát állítani?

Figyelt kérdés
Ez elfogadhatatlan, hogy kora délután már sötétedik...cserébe fél 7kor kel a nap, húha. Szerintem sokkal jobb verzió, hogy reggel fél 8kor még kicsit sötét lenne..DE EZ?? Hogy délután 4kor már az orráig se lát az ember..felháborító.
2016. nov. 11. 16:53
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:

Mert reggel elindul valaki otthonról suliba vagy munkába ès még 7 körül sötét lenne, nagy szám...akkor is ott van benne, hogy fél órán belül már jön fel a Nap.

De ha valaki 3kor indul, na az csodálatos érzés, hogy már kezd sötétedni és fel se jön a Nap holnap reggelig..

2016. nov. 11. 16:56
 2/14 anonim ***** válasza:
15%
Azért, mert nyáron este 10 kor van sötét és 4 kor kel fel a nap.
2016. nov. 11. 17:16
 3/14 A kérdező kommentje:
Tök mindegy h 4kor vagy 5kor kel reggel a Nap..vagy este 9/10kor sötétedik. De az nagyon nem, hogy délután 4kor sötét van..
2016. nov. 11. 17:25
 4/14 anonim ***** válasza:
46%

Ezért akarják eltöröltetni sokan, totál értelmetlen, semmit nem nyer vele se az áramszolgáltató, sem az emberek, ne akarja beadni, hogy mennyi milliárd forint megspórolható. Délután 1 órával előbb van sötét, tehát zéro a haszna, de felborítja az életünket.

Egy rádiós beszélgetést hallgattam kb 2 hete, erről a témáról, ahol röviden; arról beszéltek, hogy nem vissza, hanem előre kellene állítani ilyenkor az órát, mert sokkal optimálisabb lenne, hisz reggel amúgy is rövid ideig használjuk a villanyt, de este 1 órával később lenne alkonyat, sötét, 1 órával kevesebb ideig lenne sötét időszak.

2016. nov. 11. 17:31
 5/14 anonim ***** válasza:
58%

Teljesen igazad van, gyökérség ez az óraállítgatás, semmire nem jó, csak hogy felhúzzák az emberek magukat rajta. Spórolni egy kilowattórát nem sprórol rajta az egész ország összesen. Még csak az sincs, hogy amennyire ősszel anyázunk, annyira örülünk tavasszal, mivel a hosszabbodó nappalok miatt tavasszal amúgy is örülünk.

Jaj de szeretek is a poros falióra után lábujjhegyen ágaskodni, valamint vezetés közben balesetveszélyesen b..szkurálni az órát a kocsiban!

2016. nov. 11. 17:42
 6/14 A kérdező kommentje:

#4 Teljesen igaz!

Az emberek többsége reggel 6-7 körül szokott kelni, max. 1 órával később indulnak is otthonról. Munkahelyeken legtöbb esetben 8kor kezdenek, de van ahol 5-6ig benn vannak az irodában. Ha hazamennek, akkor lefekvésig megint ég a villany...semmi értelme, akkor lenne ha az emberek 5kor már kelnének és 6tól már kezdődne a munkaidő olyan 2-3ig..aztán 8kor alvás. De így semmi.

Műszakolós helyeken meg tök mindegy, ott úgy is 0-24 megy minden.

2016. nov. 11. 17:45
 7/14 ede1219 ***** válasza:
100%

Csak megemlítem, hogy most van a rendes idő, nyáron van előretekerve az óra.

Az viszont már több oldalon felmerült, hogy egy időzónával keletebre kéne tartoznunk.

2016. nov. 11. 17:52
 8/14 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy ez az eredeti. De így nem lehet normálisan élni lassan.
2016. nov. 11. 17:54
 9/14 anonim ***** válasza:
47%
Választhatnánk, hogy átállunk tartósan a nyárira. Én örülnék neki. De már annak is ha legalább nem ugrálnánk és így maradnánk.
2016. nov. 11. 18:11
 10/14 anonim ***** válasza:
33%
8: Cry baby.
2016. nov. 11. 18:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!