A globális felmelegedés miatt ha kitolódnak az évszakok, okozhatja azt, hogy később hullanak le a lombhullató fák levelei?
Kicsit talán.
Tudtommal a lombhullás beindulása nem csak a hőmérséklet-változáshoz, hanem a nappalok hosszához is kötődik, azok meg meleg ősszel is rövidülnek.
Persze hogy okozhatja, minden további nélkül okozhatja. Persze csak akkor, ha ez valamiféle előnnyel fog járni nekik a változó környezetben.
Ja, és ez nagy valószínűséggel túlnyomó többségében nem a te idődön belül fog elkövetkezni, hanem a lombhullató fák sok-sok generációján átívelve, lassan, apránként.
#2: Ez már az evolúciós alkalmazkodás és biztos, hogy igaz.
Én speciel csak a növények evolúciós alkalmazkodása nélküli, mondhatni azonnali hatásra gondoltam. A kérdező meg valamelyikre. :D
Én a kulcsszavak közötti "felmelegedés" kulcsszóról asszociáltam a hosszabb távú lehetőségekre, mert azért a felmelegedés nem néhány év alatt történik meg, hanem várhatólag száz, ezer és tízezer évek egész során át fog tartani, ha egyéb dolog nem jön közbe.
Aztán lehet, hogy te találtad ki a kérdező gondolatait, ha majd visszatér, akkor meglátjuk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!