Ateisták! A "Nagy bumm" után a semmiből alakultak ki az atomok?
A Nagy Bumm NEM a semmiből keletkezett!
Ezen kívül benne volt már a világegytem teljes, mai tömege (de még energia formájában).
A mai elképzelések szerint 2 hatalmas (nagy energiájú) membrán ütközött össze egyetlen ponton, és ebből keletkezett.
Természetesen ez még egyáltalán nincs bizonyítva - a különbség az, hogy ez bizonyítható - míg az isten (melyik amúgy?) semmilyen módon nem bizonyítható.
Az evolúcióról meg olvass többet. Ma is léteznek olyan halak, amelyek órákat képesek a szárazföldön mászkálni, jól meg is harapják a helyi kutyákat, ha azok elég buták odamenni hozzájuk.
Se lábuk, se tüdejük: az uszonyaikon csúsznak és kopoltyúval lélegeznek. Addig maradhatnak szárazon, míg ki nem szárad a kopolyújuk, ezért nem a "száraz" földet szeretik, hanem inkább a mocsár jellegű földeket.
Válasz: nem a semmiből hanem energiából. a mai napig keletkeznek egyébként a "semmiből" részecskék. ezeket virtuális részecskéknek nevezik mivel ellentétes párjukkal egyszerre keletkeznek és azonnal el is tünnek a semmiben.... Érdekes elképzelni... (nekem mondjuk még mindig nem megy:) Persze ennek is megvannak az energetikai alapjai.
Szuperhúrok, membránok--> matematikai próbálkozások jelenleg, ami bennük az érdekes, hogy olyan elegáns, hogy lehetetlen figyelmen kívül hagyni.
Nagy bumm előtt--> senki nem tud semmit. Úgy tudom hogy a nagy bumm után 10^-43 sec amiről tudunk bármit is azelőttről (jelenleg) fizikai képtelenség.
A nagy kérdés--> honnan akkor az energia: Isten, esetleg mindig is létezett, vagy egy óriási fizikai hiba és csak úgy lett...Nem fogjuk megtudni soha, és aki biztosat állít az hazudik.
Én személy szerint Istenben reménykedem. Valamilyenben.:)
by Csabi
Csabi.Nagyra értékelem a válaszodat.Igazad van, de úgy tudom hogy ha a semmit akarnánk definiálni ott már alapból bajban lennénk.De ebbe had ne mennyek bele mer akkor offolok. :)
Viszont igazatok van abba, hogy mi volt a nagy bumm elött.Ok okozat ugyebár ok nélkül.Itt valami nyilván nem stimmel.De biztos kellett teremtőnek léteznie?
Ha csak abból indulunk ki hogy az univerzum determinált és a szabad akarat csak illúzió mert atomi szinten minden összefügg és meg van határozva, mi szükség istenre?
"A tudósok nem tudnak semmit se erről,folyamatosan cáfolják a saját állításukat és új baromságokat találnak ki"
Igazad van...
Ezek a tudósok... Komolyan felháborító, hogy új bizonyítékok és ismeretek alapján képesek belátni ha tévednek!
Képesek azt állítani még mindig, hogy nem biztosak a dolgukban, ezért kutatják a világegyetemet!... Elképesztő..
Ahelyett, hogy tartanák magukat ahhoz, amit több száz évvel korábban kitaláltak!
Hihhhetetlen!
Belegondoltatok már, hogy a valóság is fizikai képtelenség? legalábbis nekem... Honnan az ősrobbanás? mi volt az oka? és annak az oka? na és annak?:D nem azt mondom hogy ne kutassuk, csak olyan elképzelhetetlen honnan van mindez...
Egy időtlen Isten, akinek nem létezik előtte és utána, tehát oka sem kellett legyen, nem is olyan rossz gondolat ebből a szemszögből, de ez csak akkor kezd vonzó lenni ha nagyon, nagyon belegondolsz honnan is van minden...:)
Amúgy kvantumfizika fanatikus vagyok:) Gondolom vannak még itt páran:)Bár a számítások nagy részére már alig alig vagy semennyire sem emlékszem... :)
by Csabi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!