Ateisták! A "Nagy bumm" után a semmiből alakultak ki az atomok?
Dehogy a semmiből alakultak ki. 13,7 milliárd évvel ezelőtt jött létre a világegyetem egy rendkívül sűrű és forró állapotból. Ez kb. (10^32)K.
Az összes létező anyag a másodperc tört része alatt alakult ki végtelenül kis helyen és nagy sebességgel szóródótt szanaszét.
Az első 10 ezer évben a hőmérséklet lecsökkent 10000 K - re , az anyag ekkor proton, elektron formájában létezett.
A következő 300 ezer évben jöttek csak létre az atomok, főleg hidrogén és hélium.
Én nem vagyok ateista, de szerintem a kérdést inkább így kellett volna feltenni: a semmiből lett a nagy bumm?
Ugyanis a nagy bummnál, ha jól tudom az energia egy nagyon apró pontba sűrűsödött és az robbant. És itt jönne képbe a kérdésed, hogy honnan az az energia.
"És itt jönne képbe a kérdésed, hogy honnan az az energia."
Atyafi! Az anyag magában hordozza az energiát nincs anyag nélkül energia csak úgy!Egy atombombát nem lehet felrobbantani úgy hogy ránéznek csúnyán. Ahhoz más anyagból fel kell szabadítani az enrgiát.Ezért nem tudtak még érdemben működő tokamakot építeni mert nem tudnak hozzá állandóan rendelkezésre álló energiát biztosítani mert nem találták meg annak az anyagi megoldását csak elmélet van.
"Mert tulajdonképpen a semmi felrobbant, és a semmiből jöttek létre az atomok, amikből a bolygók. Ez kicsit sántít nem?:/"
Az Istenes verzió nem sántít?
Utolsó!
Vallásosként nem akarok meggyőzni senkit. De nekem nehogy azt mond már, hogy azt, hogy a létezés miből keletkezett a tudomány be tudja bizonyítani. Elképzelései vannak (specrel, húrelmélet), hogy a nagy bumm előtt mi volt, de hogy azt megelőzően mi lett volna arról halvány lila gőzük sincs. Illetve van, de nem bizonyítható! Ugyanígy Isten sem bizonyítható, ezért szerintem értelmetlen itt egymás meggyőzése vagy kioktatása. Itt inkább csak véleményt mondhatunk, hogy nekünk melyik verzió szimpatikusabb ill. melyik áll közelebb a gondolkodásmódunkhoz. Nekem az, hogy a nagy bummot Isten csinálta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!