Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ateisták! A "Nagy bumm" után...

Ateisták! A "Nagy bumm" után a semmiből alakultak ki az atomok?

Figyelt kérdés
Mert tulajdonképpen a semmi felrobbant, és a semmiből jöttek létre az atomok, amikből a bolygók. Ez kicsit sántít nem?:/ (ma reggel láttam egy műsort és érdekel a nem hívők véleménye)
2010. júl. 13. 15:30
1 2 3
 1/28 thegodswhip ***** válasza:
92%
Nem, hanem volt egy szakállas öreg bácsi, aki a semmiből hozta létre az atomokat, és a bolygókat.
2010. júl. 13. 15:37
 2/28 anonim ***** válasza:
93%
Semmiből nem alakult ki soha semmi! A nagy bumm egy átrendeződés volt tulajdonképpen. Semmiből csak az ún isten alakított valamit ki a leírás szerint. Jelenleg is láthatók átalakulások a távcsövekkel láthatók anyaghalmazok amik átalakulásban vannak.
2010. júl. 13. 15:39
 3/28 anonim ***** válasza:
85%

Dehogy a semmiből alakultak ki. 13,7 milliárd évvel ezelőtt jött létre a világegyetem egy rendkívül sűrű és forró állapotból. Ez kb. (10^32)K.

Az összes létező anyag a másodperc tört része alatt alakult ki végtelenül kis helyen és nagy sebességgel szóródótt szanaszét.

Az első 10 ezer évben a hőmérséklet lecsökkent 10000 K - re , az anyag ekkor proton, elektron formájában létezett.

A következő 300 ezer évben jöttek csak létre az atomok, főleg hidrogén és hélium.

2010. júl. 13. 15:40
 4/28 anonim ***** válasza:
94%

Én nem vagyok ateista, de szerintem a kérdést inkább így kellett volna feltenni: a semmiből lett a nagy bumm?

Ugyanis a nagy bummnál, ha jól tudom az energia egy nagyon apró pontba sűrűsödött és az robbant. És itt jönne képbe a kérdésed, hogy honnan az az energia.

2010. júl. 13. 15:40
 5/28 anonim ***** válasza:
100%
Én azt nem értem minek járnak sokan iskolába ha semmi nem ragad meg benne az ott hallottakból, semmi!
2010. júl. 13. 15:44
 6/28 anonim ***** válasza:
100%

"És itt jönne képbe a kérdésed, hogy honnan az az energia."

Atyafi! Az anyag magában hordozza az energiát nincs anyag nélkül energia csak úgy!Egy atombombát nem lehet felrobbantani úgy hogy ránéznek csúnyán. Ahhoz más anyagból fel kell szabadítani az enrgiát.Ezért nem tudtak még érdemben működő tokamakot építeni mert nem tudnak hozzá állandóan rendelkezésre álló energiát biztosítani mert nem találták meg annak az anyagi megoldását csak elmélet van.

2010. júl. 13. 15:53
 7/28 anonim ***** válasza:
100%

"Mert tulajdonképpen a semmi felrobbant, és a semmiből jöttek létre az atomok, amikből a bolygók. Ez kicsit sántít nem?:/"

Az Istenes verzió nem sántít?

2010. júl. 13. 15:57
 8/28 anonim ***** válasza:
12%
Igazad van! Én is úgy értettem. Na de akkor honnan az anyag ami összetömörült és berobbant? Nekem ne gyertek a húrelmélettel, mert akkor is a kérdezhetném: és a húrok miből vannak, honnan lettek? És az előtt?
2010. júl. 13. 16:07
 9/28 anonim ***** válasza:
92%
Igazából megint az ateisták magyarázkodnak, és mondják a kész tényeket, érveket. Mert ha ők magyarázkodnak, az azt jelenti, hogy a vallási nézet az elfogadott, és az ateistáknak kéne azt megdönteni az érveikkel. Most halljuk a vallásosakat, hogy ő szerintük milyen megdönthetetlen bizonyítékok vannak amellett, hogy az Isten csettintéssel hozta létre 7 nap alatt a világot. Na mondjátok őket, birkák. Akarom mondani, Isten bárányai.
2010. júl. 13. 16:30
 10/28 anonim ***** válasza:
33%

Utolsó!

Vallásosként nem akarok meggyőzni senkit. De nekem nehogy azt mond már, hogy azt, hogy a létezés miből keletkezett a tudomány be tudja bizonyítani. Elképzelései vannak (specrel, húrelmélet), hogy a nagy bumm előtt mi volt, de hogy azt megelőzően mi lett volna arról halvány lila gőzük sincs. Illetve van, de nem bizonyítható! Ugyanígy Isten sem bizonyítható, ezért szerintem értelmetlen itt egymás meggyőzése vagy kioktatása. Itt inkább csak véleményt mondhatunk, hogy nekünk melyik verzió szimpatikusabb ill. melyik áll közelebb a gondolkodásmódunkhoz. Nekem az, hogy a nagy bummot Isten csinálta.

2010. júl. 13. 16:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!