Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Ateisták! A "Nagy bumm" után...

Ateisták! A "Nagy bumm" után a semmiből alakultak ki az atomok?

Figyelt kérdés
Mert tulajdonképpen a semmi felrobbant, és a semmiből jöttek létre az atomok, amikből a bolygók. Ez kicsit sántít nem?:/ (ma reggel láttam egy műsort és érdekel a nem hívők véleménye)
2010. júl. 13. 15:30
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
80%
Miért isten nem a semmiből teremtette magát és a világot?
2010. júl. 13. 16:48
 12/28 anonim ***** válasza:
100%

Ki teremtette istent?

Ha odafigyeltél volna, amikor a húrelméletet tanították, akkor tudnád, hogy a nagy bumm előtt is volt egy világ, ami mindig összehúzódik atomnyi átmérőre és úgy tágúl mint most a világegyetem.

Hoppá! Miért is tágul a világegyetem, ha isten már nem dolgozik? :P

2010. júl. 13. 16:50
 13/28 anonim ***** válasza:
77%
És Istent ki csinálta?
2010. júl. 13. 16:58
 14/28 anonim ***** válasza:
18%

16:50

Igen. És? Az mindig is volt, mármint a pulzálás? Egyszerűen nekem meg ez az elképzelhetetlen, hogy valami mindig is volt. Ha úgy nézzük a pulzálás is a lét, a létezés része; ennélfogva nem tudom elképzelni, hogy a pulzálás=lét mindig is van, volt, lesz. Csak úgy. Minden ok nélkül.

De ha már itt tartunk pont erre írtam, hogy ez a húrelmélet sem bizonyított. Temérdek modell van versenyben.

2010. júl. 13. 16:59
 15/28 anonim ***** válasza:
89%

Hát már bocsánat, de én ezt soha nem fogom felfogni...

Amikor vallásosok belekötnek a tudományos elméletekbe azzal, hogy "ez sántít", logikátlan, ésszel felfoghatatlan, vagy, hogy "túl sok elmélet van versenyben"... :D

Melyik vallás az ami nem sántít?

Melyik vallás az ami logikus?

Melyik Isten az amelyiknek az öröktől való létezése és végtelensége felfoghatóbb, mint a Nagy Bumm?

És egyáltalán melyik vallásról, melyik Istenről beszélünk, amik "versenyben vannak"?

Mindenki abban hisz, amiben akar. És a tudomány soha nem állította (ellentétben a vallásokkal), hogy csak az lehet az igazság. Épp ellenkezőleg, egy igazi tudós bármikor hajlandó elfogadni egy új magyarázatot, ami

1. Jobban leírja a világ működését

2. Nagyobb valszínűséggel igaz, mint a meglévő

3. Nem tartalmaz teljesen felesleges (a modellt bonyolító, de nem magyarázó) plussz feltételezéseket (Occam borotvája.)

(A vallásos elméletek sajnos egyik pontnak se felenek meg.)

2010. júl. 13. 17:14
 16/28 A kérdező kommentje:

Látom nagy vitát keltettem, bocsánat. Csak elgondolkoztam amikor hallottam. Nem tanultunk erről sokat az iskolában, de biztos le fognak szólni, hogy nem egy tanult felnőtt tette fel a kérdést.

Amikor azt írtam, hogy sántít, akkor arra gondoltam, hogy magától semmi sem lesz, és a semmiből sem lesz valami. Így kellett valaki vagy valami, ami beindította az egész folyamatot. Vallásosnak mondom magam, de az evolúciót sem tartanám hülyeségnek, ha nem lennének benne furcsa dolgok. De ugye ott is úgy van, hogy a halnak lába meg tüdeje nőtt. És hogyan? Magától? Vagy csak én gondolkozom ezeken a dolgokon?:/

2010. júl. 13. 17:44
 17/28 anonim ***** válasza:
0%

17:14

Nem arra értettem! Arra értettem, hogy a nagy bumm előtti állapotról a tudománynak sincs bizonyítéka csak elméletei, függetlenül attól hogy fel tudom-e fogni vagy sem.

Isten alatt nem pontosan a vallás(ok) által definiált Istent értem, hanem egy olyan erőt, energiát amelynek van tudata, intelligenciája és tökéletes kontrollt tud gyakorolni "alkotásán".

2010. júl. 13. 17:49
 18/28 anonim ***** válasza:
11%

Kérdező!

Én sem vetem el vallásosként az evolúciót, sem pedig a nagy bumm elméletet, de amint látod itt azt állítják, hogy a létezés (nem az univerzum) az mindig volt, nem keletkezett. De bizonyítani ők sem tudják.

2010. júl. 13. 17:56
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

17:49-es: nem neked írtam, hanem úgy általánoságan a jelenségre. :)

Kérdezőnek:

"biztos le fognak szólni, hogy nem egy tanult felnőtt tette fel a kérdést. " - Tudod, úgy tanul a gyerek ha kérdez. :)

És még mindig jobb ha kérdezel, mintha kritizálatlanul elfogadod akár a vallásos, akár a tudományos dogmákat.

"Amikor azt írtam, hogy sántít, akkor arra gondoltam, hogy magától semmi sem lesz, és a semmiből sem lesz valami."

Igen, ebben igaza van... a Nagy Bumm előttről nincs és nem is lehet információnk, csak tippelni tudunk.

De azt gondolom Te is belátod, hogy az, hogy a világ működő folyamatiból levonunk egy fajta következtetést az alapján tippelünk a keletkezésére, az semmivel sem logikátlanabb, mint azt mondani, hogy a világot Isten teremtette.

Ugyanúgy, ahogy Isten öröktől valósága sem jobb (érthetőbb, felfoghatóbb) magyarázat mint az, hogy a világ (illetve más világok) voltak öröktől fogva.

Az evolúcióról pedig olvasgass könyvket és megérted, egyáltalán nem olyan misztikus dolog, mint azt hiszed... ha megérted, hogy hogy lett a farkasból pincsikutya (amiben gondolom nem kételkedsz), akkor onnantól már csak pár lépés megérteni, hogy hogy lett a "halnak" lába és tüdeje.

2010. júl. 13. 18:24
 20/28 anonim ***** válasza:
88%

magától semmi sem lesz

a semmiből sem lesz valami

tehát valami mindig volt

nincs egyetlen adatunk se arról, hogy mi

leszámítva azt, ami van

mert mindig ebből állt, ami volt

hogyan? miért? paradoxonokba torkolló kérdések

én nagyon örülök, hogy vagyunk.

2010. júl. 13. 19:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!