Ki volt az a Wass Albert és miért hagyták ki mindenhonnan?
Figyelt kérdés
(Ha nem jó helyre írtam bocsánat).
Sajnos én is abba a hibába estem, hogy a magyar közoktatást vállaltam így egészen a mai napig nem hallottam Wass Albert nevét. Röviden megtudnátok nekem fogalmazni ki és volt és miért nem beszél róla senki?
2019. máj. 7. 12:02
21/21 anonim válasza:
16: Ugyan, hol, mikor, kitől hallottál róla? Akkor létezett olyan, hogy zárt könyvtári anyag. Max. becsempészte Lőrincz, Borda, vagy Sós, a három magyar magánantikvárius egyike, de ez 1977 után lehetett. Vagy voltak disszidens rokonaid. Wasst, de még Márait sem említették, de még neurotikus Csáth Gézát sem. A proli József Attila, a munkás Illyés és a zsidó Radnóti/Kassák ment, meg a szabadkőműves Ady. A szerencsétlen sorsú neurotikus Juhász verseit cenzúrázták, és J. A.-t is (Trianon), még a korabeli kritikai kiadásokból is kimaradtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!