Milyen előnyei vannak a kapitalizmusnak?
Figyelt kérdés
2019. ápr. 23. 21:16
11/19 Wadmalac válasza:
Ha valaki valaki másnak a kommentjére pozitív véleményt ír, akkor azok pontozzák le, akik a pozitívan minősített személyt utálják valamiért.
Szóval az a lepontozás most inkább nekem szólt.
12/19 anonim válasza:
Finomíthatna a Gyakori a pontozási algoritmusán. Pl. szűrhetné vagy súlyozhatná a pontozókat aszerint, hogy milyen arányban pontoznak le, illetve mennek a közvélekedéssel szemben.
13/19 anonim válasza:
Már írtam: aki többet pontoz le, mint fel, attól megvonhatná a pontozási jogát.
Mivel nincs olyan, hogy több lenne itt a haszontalan válasz, mint a hasznos.
14/19 Juliusz48 válasza:
Az előnye, hogy ha gazdag vagy elveheted a többi ember által létrehozott dolgok hasznának egy részét anélkül, hogy tudnád mit gürcöltek érte. Vagy talán Soros nem kapitalista és leveszi a hasznát a világról úgy, hogy nem is tudja kinek a munkájából gazdagodik? De lehetne itt felsorolni a Rothschild-családot, és a többi hasonló vagyont összehozókat is, akinek a fél világ hajtja a hasznot. Ebből a maszlag, hogy időről-időre néhányan egy vagy több ötletükből nem kis haszonra tehetnek szert szintén sok ember munkájából, de egy Rothschild-családi vagyontól nagyon messze vannak. Nem szabad elfelejteni, hogy a kapitalisták nem úgy szaporodnak mint a szegény ember.
16/19 Estádio de Felchút válasza:
én mindenkit lájkoltam
17/19 A kérdező kommentje:
Jobb rendszert? Azt hiszem akadna par
2019. ápr. 30. 22:33
19/19 Wadmalac válasza:
"Jobb rendszert? Azt hiszem akadna par"
Persze, olyan van több is, ami papíron működik, mert ott mindenki tud önzetlen, törvénytisztelő és becsületes lenni, meg ott olyan gazdasági törvényszerűségeket hagysz le a képletből, amit nem szégyellsz.
A való világ viszont bonyolultabb.
A történelem folyamán az összes idealista rendszervázlat vagy magától összeomlott, vagy diktatúrába fordult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!