Tényleg hozzáadtak 300 évet a történelemhez?
Hasznos válasszal nem szolgálhatok, csak a kérdés követése miatt kommentelek, mert nekem is így tanították és érdekel, hogy mi igaz ebből.
2019. febr. 24. 17:46
Kinek mi oka lenne rá?
Hány embert kellene beszervezni hogy titokba lehessen tartani ?
Mekkora vonzerő lenne a világ újságíróinka hogy egy ilyen őszesküvést leleplezzen?
Foglalkozzál inkább értelmes dolgokkal...
2019. febr. 24. 17:46
3/32 A kérdező kommentje:
Szerintem nem kellett túl sok embert beszervezni, a nagyobb keresztény uralkodókat leszámítva, azok kiadták a parancsot a szűk írástudó rétegnek, aztán annyi, az emberek 95%-a nem tudott írni, olvasni, nem tudta ellenőrizni az iratok hitelességét, nem is érdekelte. A legtöbb helyen meg semmiféle írásbeliség nem alakult ki vagy a háborúk következtében elpusztult minden irat.
4/32 A kérdező kommentje:
Mert mi az értelmes dolog? Hogy elkészüljön az ötszázadik Mercedes autó a gyárban vagy valaki írjon egy újabb felesleges számítógépes programot vagy mire gondolsz? Ezeknek sincs semmi haszna, csak arra kell.h folyamatosan fenntartsák a gazdaság növekedését és a fogyasztók érdeklődését, különben elsorvadna a kapitalista rendszer is
És vajon mi érdeke fűződött volna ehhez azoknak a "nagyobb keresztény uralkodóknak"? Mit nyertek volna vele, ha így tettek volna?
2019. febr. 24. 18:13
6/32 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom, hogy egy vallásos tévhit miatt meg akarták élni az 1000-es évet és ezért a 690-es évekből a 990-es évekbe repítették magukat ezzel a hamisítással, mivel rokonok voltak, illetve jó barátok, ezért le tudták szervezni, a német és a bizánci császár, valamint a pápa.
"Mert mi az értelmes dolog? Hogy elkészüljön az ötszázadik Mercedes autó a gyárban vagy valaki írjon egy újabb felesleges számítógépes programot vagy mire gondolsz? "
Hát több értelme van, minthogy bölcsész gondolati önkielégítést végzel egy ilyen áltudományos összeesküvéselmélettel.
2019. febr. 24. 18:47
"Én úgy tudom, hogy egy vallásos tévhit miatt meg akarták élni az 1000-es évet és ezért a 690-es évekből a 990-es évekbe repítették magukat ezzel a hamisítással"
De gyorsan változik a véleményed :D A fő kérdésben még azt írtad, hogy 614 és 911 közötti időszak a kitaláció, most meg már közel egy évszázaddal későbbre datálod (690-990) ezt a kitalált időszakot.
Ha már kitalálsz valamit hasraütésre, akkor legalább légy következetes a kitalációban.
2019. febr. 24. 18:59
Jaj, ezt az Illig-féle fantazmagóriát már rég megcáfolták. Nem stimmel a napfogyatkozások időpontjával és nem veszi figyelembe a külvilágot, pl. a Rómával eléggé ellenséges Bizáncot, akit elég nehéz lett volna rábeszélni egy kis közös történelemhamisításra. Ebben az időszakban jött létre az iszlám és terjedt el a fél világon és ebben az időszakban foglalták el a szászok Angliát, mind a kettő eléggé jól dokumentált sztori.
2019. febr. 24. 18:59
10/32 A kérdező kommentje:
8as nem zárja ki egymást a két megállapítás..
Kapcsolódó kérdések: