Eric Berne elképzelései manapság mennyire bizonyulnak helytállónak?

Figyelt kérdés
Az Emberi Játszmákat, majd a Sorskönyvet olvastam Tőle és elgondolkodtam, hogy az elmúlt kb. 60 évben megdőlt-e, esetleg pontosabb lett valamelyik állítása, gondolata.

2018. aug. 28. 16:54
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem hinném, hogy megdőltek, inkább alátámasztódtak. Olvasd el Kahneman Gyors és lassú gondolkodás című könyvét (jó vastag és meg fogsz lepődni).
2018. aug. 28. 20:43
 2/3 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező,

régebben olvastam Berne 2 könyvét, és az évek során meggyőződésemmé vált, hogy meglehetősen (de nem kizárólagosan) jó modellje az emberi viselkedés mögött álló motivációk megnevezésére Berne elmélete. Legjobb tudomásom szerint nem megdőlt az elmélete, hanem épp az ellenkezőleg: egyre többen szakmabeli erősíti meg.

2018. aug. 29. 17:10
 3/3 anonim ***** válasza:
Berne elmélete pszichoanalitikus (tranzakcióanalitkus) módszerekre épül. Terápiában ma is alkalmazzák, valószínűleg a maga szintjén meg is állja a helyét, de azt tudni kell, hogy ez egy elméleti modell, ami a saját fohalomkörében értelmezhető.
2018. szept. 10. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!