Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért vannak sokaknak téves...

Miért vannak sokaknak téves elképzelései a szegénységről?

Figyelt kérdés

Hogy aki szegény, az biztosan koszos, alkoholista, buta, dohányzik, proli...

Holott a valóságban nem, vagyis nem csak.

Mindenki szegény, ahol egy bizonyos szint alá esik az egy főre jutó bevétel, mindegy, mennyire tudja beosztani.

Ha előre kiszámolt összeggel megy a boltba, ha életszínvonal csökkenést okozna 1-2 hónapos bevételkiesés, ha fejfájást okoz egy nagyobb kiadás...

Ilyenekből kiindulni, hogy van-e telefonja, tiszták-e a ruhái, annyira értelmetlen kiindulni.

Nekem is mindig rácsodálkoztak, honnan van a telefonom, holott egy régebbi modell volt, és évekig megtartottam. Én konkrétan ajándékba kaptam, de már lehet venni részletre is.

Illetve azon is, hogyhogy ápolt és tiszta vagyok. Víz azért még folyik a csapon, nagy nyomornak kell lenni már ahhoz, hogy kikapcsolják.

Gyerekkoromban a mostaninál is szegényebbek voltunk, akkor előfordult, hogy nem volt meleg vizünk, kaja szeletre kiszámolva, és sokszor voltam éhes.

De azért a ruháim tiszták voltak, saját márkás tisztálkodószerre is tellett (fél évi egy sampon, balzsam azért kispórolható).

Az egyik legszomorúbb a gyerekkoromban mégis az volt, amikor anyukám leejtett egy 20Ft-ost, én meg fel akartam venni neki, mire ő elkezdett velem kiabálni, hogy az az övé, és ne merjem ellopni.

Illetve egyszer találtam szintén nagyon kis pénzt a parkban (szintén ilyen 20-50Ft), aztán azzal töltöttem az egész délutánt, hogy keresgéltem ugyanott, hátha találok még, és akkor vehetek belőle nápolyit.

2018. jan. 4. 12:22
 1/4 anonim ***** válasza:
28%
Nem tévesek. Nyilvánvaló, hogy vannak kivételek, de az átlagos csóró ember alkoholista, proli, bunkó stb
2018. jan. 4. 12:24
 2/4 anonim ***** válasza:
52%
Hogy egész pontosak legyünk, az átlag magyar az, aki alkesz és bunkó. Az meg, hogy tisztes és kitartó munkából alig lehet megélni, az nem annak a rétegnek szégyen, aki ilyennel foglalkozik.
2018. jan. 4. 12:54
 3/4 anonim ***** válasza:
Talán azért mert az alkohol sok pénzt elvisz. Engem apukám nevel, és pl most sem tudom mit fogok enni ameddig fizetést nem kap. Ő meg tudja oldani mert eszik kenyeret meg ilyesmit de én gluténérzékeny vagyok. És hiába kell otthon nekem azt mondania hogy nem tud ételt venni azért minden délután a kocsmában ül. De nem vagyok koszos, a ruháim is tiszták és buta sem vagyok. Ezek nem függnek össze szorosan a szegénységgel.
2018. jan. 4. 12:59
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Én ezt még nem tapasztaltam.

Gyerekkoromban kifejezetten szegények voltunk, anyukám egyedül nevelt. De mindig tiszta, ápolt voltam, meg ő is. Jó tanuló voltam.

Később a munka miatt sokat javult az anyagi helyzetem, normális munkám van, nem lettem se alkoholista, se buta.

Az ápoltság, tisztaság nem ettől függ. Sok kifejezetten jómódú él kupis, koszos házban. Inkább az számít, hogy ki mit látott, tanult meg otthon. Mindenkinek másra vagy igénye.

A végzett, tanulás összefügghet azzal, hogy ki mennyire tájékozott, okos. De ez sem feltétlenül igaz. Ismerek nagyon sötét egyetemet végezett embereket. Mint ahogy nagyon sok olyan intelligens embert, akik eléggé rossz körülmények közül érkeztek és mégis természetes volt számukra, hogy tanuljanak, képezzék magukat, tájékozódnak.

2018. jan. 4. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!