ELTE Jogi kar vagy Pázmány Jogi kar?
Az Elte az ország legjobb egyeteme, az világos. Bár az utóbbi időkben, azt mondják, csökkent a színvonal.. Vagy nem így van?
De mitől jobb az Elte? Ha a Pázmányt végzem el, akkor kevésbé leszek jó jogász, kevesebbet keresek, vagy kevésbé tudok majd elhelyezkedni? [Dilettáns vagyok bocsi :$ ]
nem feltétlenül jobb, de mégis
sok tanár tanít mindkét egyetemen, viszont PPKE-n kell tanulnod mindenfél egyházi f@szságjogot is (néhány kredit per félév) míg eltén gondolom nincs ilysemi, szóval ott ehelyett értelmesebb tárgy van.
De mért csak legvégső esetben a Pázmányt? Az egyházi dolgok miatt? Szeged vagy Pécs miért jobb? Én pesti vagyok, és nem szeretnék az ország másik végében koleszos lenni.
Köszi az eddigi válaszokat, várom az egyéb véleményeket!
Elte a legjobb egyetem, olyan előnyt élvez a többi karral szemben (vesd össze a kisebb és sokkal fiatalabb intézményt a Pázmányal), viszont kötött a tanrend panel, és kevés a gyakorlati képzés. A legjobb tanárok viszont itt vannak, ám kb 25-40%-a a Pázmányon is oktat. Vannak tanszékek, pl. a büntetőjog tanszék, aminek szinte teljes mezőnye elte-s tanár is. A vidéki egyetemek mindegyike nagyon jó, nem akarom kiemelni egyiket sem, de önmagában miattuk egy budapestinek lemenni baromság.
Jelöld meg az elte-t, de ne feledd, bármelyik egyetemre is vesznek fel, egy jó állás=kapcsolat, s motivációval és ésszel bármit behozhatsz! Ezt sose feledd, minden rajtad múlik, s aki mást mond, azt magadban nevesd ki és ne foglalkozz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!