Miért titkolják a piramisok építési módját?
Nyilván tudják, hiszen mindent megörökítettek.
Az aratást, kenyérsütést, ünneplést, hajóépítést,földművelést,ékszerek és edények készítését, stb, stb. Még a szexet is...
Minden hétköznapi dolgot...
Akkor pont a legnagyobb horderejű dologról nem készítettek feljegyzést?
Miért etetik ilyennel az embereket?
Ne értsetek félre nem azt mondom, hogy UFÓ-k építették.
Fogalmam sincs, hogy hogyan történt.
De így akkor is kilóg a lóláb.
Mit nem kéne megtudnunk?
szerinted ezzen a foldon mi a valosagos??
ismerosom -feltalalo- ottvolt a nobel dij atadason-nevet is irok ha igy nem hisztek-
és volt egy konferencian ahol mondtak h a foldnek max 45-30 éve van akk ha mindent ami rosz elhagynak, és ez volt 1 éve?-okos emberek mondtak... akinek van kozuk az ilyen dolgokhoz lehet h tevednek de akk se hiszem h 20 evnel tobbet
vagyis mi a valosagos ezen a bolygon?
Kérdező: EZOTÉRIA kategória.
Nem titkolják, vannak dokumentációk. Nézz utána.
Már itt is volt róla szó, szóval nyugodtan olvass vissza.
Akkor miért találgatták/találgatják ?
Miért van annyi HIPOTÉZIS ?
Miért kezelik rejtélyként
Nem kezelik rejtélyként, mert ott vannak a dokumentációk, maximum az ismereteid hiányosak... vagy túl sok misztikus History channelt néztél és Ancient Alienst.
Attól mert vannak korabeli leírások, rajzok még bizonyos részek megvalósíthatósága komoly fejtörést okozott, mert monumentális az egész. Ott vannak a infók, de még így is sok érdekesség van ekörül.
"Akkor miért találgatták/találgatják ?
Miért van annyi HIPOTÉZIS ?"
Mert pontos mérnöki tervrajzok természetesen nem maradtak meg ennyi ezer év alatt.
Akkoriból csak arról maradt írásos emlék, amit az akkoriak tárolásra, megőrzésre érdemesnek tartottak, vagy véletlenül jó tartósító hatású helyen felejtettek.
Konkrétam a piramisok pontos mérnöki tervei, beleértve az építési rajzokat, a kövek mozgatásának technológiai leírását nem tartották ilyennek, sőt, nem kizárt, hogy éppen a megismételhetőség (plusz a sírrablás) elkerülésére elkészülés után szándékosan megsemmisítették.
Szóval sok dolgot tudunk a megmaradt adatokból, komplett építkezési költségvetési, logisztikai kimutatások vannak, műszakbeosztások stb., de pont tervrajzok, munkafolyamat leírások nem.
Pár dolog így fehér folt a sok ismert közt, például a kövek mozgatásának, beépítésének PONTOS módja.
Vázlatosan tudjuk, hogy vagy faácsolt, vagy homokból emelt rámpán, száraz homokan vagy iszapon húzták, csak kötéllel vagy ismerték a csörlőt, csigát is, ilyesmi nyitott kérdés.
"Miért kezelik rejtélyként"
Mert sokan imádják a rejtélyeket és amint valahol bármi kis történelmi hiányt találnak, gyorsan megpróbálják misztikummal kitölteni.
Sokan simán túlszaladt fantázia miatt, de sokan kifejezetten nyerészkedés céllal. Az ezotéria jó biznisz.
A piramisoknak két szerepük volt. Egyfelől kultikus, másfelől az elrejtés. Három-ötezer éve is léteztek kincsvadászok, tolvajok. És a fáraók mellé elég rendesen temettek kincseket az akkori szokások szerint. Elég természetes hát, hogy nem rajzoltak mindent le precízen, és nem tűzték ki minden kapura.
Ugyanakkor emlékeztetnék arra, hogy az akkori szokások szerint elég sok mindet tároltak az alexandriai könyvtárban. Ami leégett.
Rejtély csak azok számára van, akik belekapnak és nem értik. Ez nemcsak a piramisokkal van így, hanem szinte mindennel, ami kicsit bonyolultabb, mint a 2+2. Amúgy magyar nyelven is jelent meg sok leírás az építésről. Rengeteg módszert ismernek, ami itt talán még hiányzik, hogy ezek közül egy konkrét piramist miképpen építettek. Amúgy van az építésről rengeteg ábra is. ÉS van sok sarlatánság, ahogy ez ilyenkor lenni szokott.
Egy konkrét magyar "régész" ez irányú könyvében leírtakat például volt szerencsém egy másik szakrégész számára matematikai eszközökkel segíteni a cáfolatban.
Szeretném leszögezni, hogy nem azért írok, mert feltétlenül szeretnék valami misztikusban hinni...
Még mindig ott tartunk, hogy konkrétumok nincsenek.
Az egyik szerint helyben öntötték, a másik szerint fa rampát, a negyedik szerint homok rampát építettek, a sokadik szerint felduzzasztották a Nílust, stb...
És persze vannak az okostojások, akik szerint tájékozatlan hülye vagyok, azért kérdezek ilyesmit.
Emlékszem, hogy történelem órán is különböző ELMÉLETEKET vázolt fel a tanár ! A tanár is tájékozatlan volt? Az egyetemi docens, aki őt tanította tanulatlan lett volna?
Azt egyenesen nevetségesnek tartom, hogy nem tartották fontosnak az építkezés mikéntjének megörökítését :D
Nem akarták, hogy kiderüljön?! És mégis hogyan lehetne egy akkora monstrumot elrejteni a sivatagban, amin ráadásul (elvileg) egy egész város dolgozott (talán) évtizedeken keresztül?
Azt egyértelmű, hogy nem akartak sehol sem egy térképet, mérnöki alaprajzot a kőbe vésni, amin az áll, hogy "Ön itt áll...a kincset pedig itt találja" :D
Ne magyarázzátok már félre !!!
Én csak a pontos építési metódusra gondoltam!
Úgy látom itthon a legtöbben így folytatnak "eszmecserét":
Mondanak valamit a másik szavait kiforgatva, illetve megmondva, hogy a másik szerintük mit gondol és ARRA érvelnek. Ez egyfajata reverz szalmabáb vitamódszer.
"Az egyik szerint helyben öntötték, a másik szerint fa rampát, a negyedik szerint homok rampát építettek, a sokadik szerint felduzzasztották a Nílust, stb...'
A kőöntés tipikus marhaság, én is találkoztam vele.
A piramis kövei NEM betonból vannak.
Valódi kő.
Nagyon okos, precíz, persze hosszadfalmas és fáradtságos korabeli technikával sziklából repesztve, faragva, síkra csiszolva, helyére illesztve.
"És persze vannak az okostojások, akik szerint tájékozatlan hülye vagyok, azért kérdezek ilyesmit."
Biztosan van ilyen is, de szerintem simán csak olyasmit akarsz tudni, amire ilyen részletbe menően nincs válasz.
"A tanár is tájékozatlan volt? Az egyetemi docens, aki őt tanította tanulatlan lett volna?"
Nos, nem hiszem, hogy építéstechnológiai kérdésekben egy történelemtanár lenne a megfelelő információforrás.
"Azt egyenesen nevetségesnek tartom, hogy nem tartották fontosnak az építkezés mikéntjének megörökítését :D"
Minek tárolták volna le úgy, hogy ezer évekig megmaradjon?
Garanciális reklamáció esetére?
Egyébként, valószínűleg akkoriban az össze használt technológia mindennapi, rutinos munka volt, miért is akarták volna extra dokumentálni?
Akkor még nem volt ISO/TS, ami előírja az (amúgy az is csak 10-16 éves) letárolást. :D
"És mégis hogyan lehetne egy akkora monstrumot elrejteni a sivatagban, amin ráadásul (elvileg) egy egész város dolgozott (talán) évtizedeken keresztül? "
Te szándékosan nem érted?
Nem a piramist akarták elrejteni, hanem a belső felépítés, folyosók, helyiségek kiosztását, térképét.
"Azt egyértelmű, hogy nem akartak sehol sem egy térképet, mérnöki alaprajzot a kőbe vésni, amin az áll, hogy "Ön itt áll...a kincset pedig itt találja" :D "
Akkor mi nem érthető?
Egyébként az alexandriai könyvtár leégése is jó érv, tényleg lehet, hogy ott veszett el sok minden.
"Ne magyarázzátok már félre !!! "
Semmiféle félremagyarázás nem történt.
"Én csak a pontos építési metódusra gondoltam!"
Biztos vagy benne, hogy kétezer év múlva átnézheted majd a Buran űrrepülőgép pontos gyártási tervdokumentációját?
Jó eséllyel már ma sincs meg, mert katonailag kényes infókat is tartalmaz.
Elég pontosan megkaptad az okokat, miért nem csoda, hogy nincs meg.
-Rég volt. Ennyi idő alatt a nem fontosnak tartott dolgokat ezer okból kidobhatták.
-Valószínűleg nem tartották olyan örökre megörökítendőnek, mint a vallási és politikai hozzá kötődő infókat, azokat falba is vésték, a gazdasági dokumentáció már csak papíruszokon maradt meg szegről-végről.
Gondolj csak a sírrablókra.
Ha esetleg ott is voltak ezek a dokumentációk mondjuk magában a piramisban, jó eséllyel a sírkamráknál kevésbé eldugva, akkor egy kincset kereső sírrabló ezeket értéktelenként szórhatta a háta mögé.
"Úgy látom itthon a legtöbben így folytatnak "eszmecserét":
Mondanak valamit a másik szavait kiforgatva, illetve megmondva, hogy a másik szerintük mit gondol és ARRA érvelnek. Ez egyfajata reverz szalmabáb vitamódszer."
Isten bizony nem értem, miről beszélsz.
Első kérdésed mi volt? Miért titkolják. Erre megkaptad a helyes választ, nem titkolják, ez egy ezotériás baromság.
Akkor módosítasz, hogy te nem erről beszélsz (akkor miéért ezt kérdezted?), hanem csak arról ,miért nincsenek meg az adatok.
Ez is meg lett válaszolva.
Erre felháborodottan reklamálsz összevissza, a kapott érveket megkerülve.
Most mi a célod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!