Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Teljesen összekeveredik az...

Teljesen összekeveredik az emberiség?

Figyelt kérdés

Tételezzük fel, hogy az emberiség megoldja a problémáit és sokáig él.

Mondjuk tízmillió év múlva teljes keveredés lesz és a mai genetikai sajátosságok összeolvadnak?

Eltűnnek a különbségek?

A távoli jövő emberi a kínai, néger, arab, europid stb... jellemzők keveredéséből fog kialakulni egységes kinézettel?

2018. ápr. 9. 17:17
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
70%
Tízmillió év nagy idő, ennyire nem lehet jósolni. A teljes keveredéshez hosszú idő kellene. Identitást nehéz váltani, úgyhogy ezer év alatt még nem fog mindenki összekeveredni. Tízmillió év alatt... talán.
2018. ápr. 9. 17:36
 2/23 Mansour ***** válasza:
76%
Most a keveredést elősegítő folyamatok zajlanak, és a közeljövőben várhatóan ez egyre erősödő tendencia lesz. De a teljes keveredéshez tényleg sok idő kell, és beláthatatlan, hogy addig merre alakul a világ. Simán lehet, hogy az elkülönési tendenciák is erősödnek, vagy akár helyileg, akár globálisan olyan helyzetek alakulnak ki, ami ellehetetleníti a további keveredést.
2018. ápr. 9. 18:37
 3/23 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy nem.
2018. ápr. 9. 19:16
 4/23 A kérdező kommentje:

A tízmillió évet csak úgy példának írtam.

Ma is vannak erre utaló jelek, bár csak helyileg, mint mondjuk a brazil nép, amely néger, indián, portugál keveredés, vagy a mexikói, kubai, bár természetesen ez nem az egész Föld lakosságának a keveredése, továbbá nem is teljesen homogén, de az időfaktor meglepően rövid.

Nagyobb intervallum esetén jobban megvalósulhat.

Természetesen lehetnek, sőt lesznek szeparáló tényezők, de egy idő múlva azok is eltűnhetnek, csak idő kérdése és marad a keveredés.

2018. ápr. 9. 19:37
 5/23 anonim ***** válasza:
Hogyne, bármi, amit csak elképzelsz.
2018. ápr. 9. 19:42
 6/23 anonim ***** válasza:
Ha kirajzunk az űrbe, ÉS a génmódosítás is elterjed, akkor rövid idő alatt teljesen szétválik az emberiség, sok irányba.
2018. ápr. 9. 20:09
 7/23 anonim ***** válasza:
3%

Latin-Amerikában szerintem azért van akkora keveredés, mert a feketék nagyon gyors ütemben szaporodtak, ezért ők kerültek többségbe, így hát a fehér kisebbség már nem tartotta annyira lehetetlennek, hogy beolvadjon közéjük, hiszen ők voltak az "uralkodó" rassz.

Afrikában szerintem az emberek meg fogják enni egymást, ez úgysem áll távol tőlük, hiszen emberevők...

Szaporodnak, mint az istennyila, kaja azonban nem lesz, hiszen a pénz-, kajaadományokat be fogják szüntetni szerintem, mert ha nem így lenne, akkor még jobban szaporodnának. Kijönni onnan nem lehet nekik, hiszen Európában nincs hely, meg különben sem akarják a fehérek ide a feketéket. Tudom, hogy vannak menekültek, akik végül Európában vetik meg a lábukat, de a nagy többség mégiscsak Afrikában marad. Amerikának sem kellenek.

Az ázsiaiak jól elvannak magukban, fehér ember minek is menne oda, megtanulni írni, olvasni elég nehéz az ő nyelvükön. Meg ők sem akarnának Európába jönni, elvannak ők ott, nem is szegények, szóval minden rendben velük.

Ugye vannak még az arab, indiai emberek. Ők jönnének Európába, de hát tényleg nem lehet engedni őket, mert a végén már nem lehetne elférni, annyian lennénk. Őket sem fogja a katonaság, hatóságok, beengedni, hiszen nem élhet mindenki Európában. Amúgy is más kultúra.

Szóval én nem hiszem, hogy olyan hatalmas nagy keveredés lesz a jövőben.

2018. ápr. 9. 20:11
 8/23 A kérdező kommentje:

A keveredés folyik, csak nem ismerik fel teljesen a németek, hogy az integráció azt jelenti, hogy félig néger, vagy arab unokáik lesznek.

A jövőt nem a közeljövőre értettem, mert az biztos, hogy a kerítés nem áll fenn örökké.

Most sem sokan múlott, csak azon, hogy az ellenzék nem egységes.

Különben én nem bánom, hogy így alakult, mert nem vagyok túl fiatal, amíg én élek, a magyarság még fennmarad, de semmi sem tart örökké.

A kínai nagy fal is anakronisztikus manapság.

2018. ápr. 9. 20:34
 9/23 anonim ***** válasza:

Ritka nagy baromságokat lehet itt olvasni. Ha egy német és egy magyar gyereket hoz létre, az is keveredés. Ha egy kínai és egy burmai hoz össze egy gyereket, az is keveredés. Keveredés ebben az értelemben a világ kezdete óta van.

Keveredés volt a görögök kalandozása, a rómaiak vagy maják hódításai, keveredés volt a népvándorlás, a magyarok bejövetele, a kunok, jászok és számtalan más nép befogadása.

De aki ettől összecsinálja magát, annak fogalma sincs, miről beszél, viszont jól lehet etetni ostobaságokkal. Amióta az emberiség létezik, keveredett és hozott létre önálló, elkülönülő csoportokat, ha így jobban tetszik, etnikumokat, országokat. A zsidó háromezer éve bizonyítottan keverednek és mégis azért van antiszemitizmusa világban, mert vannak zsidók. Ha megszűntek volna a nagy keveredésben, nem lenne antiszemitizmus.

A távoli jövő más lesz mint a mostani. Elfogadom, hogy ez sokak számára rémisztő, mert semmit nem tudnak elképzelni. És ha ők lesznek az irányadók, nem homogén népesség lesz, hanem semmilyen. Ha azonban győz a józan ész, akkor ugyanúgy lesznek etnikumok, ha lehet, még színesebb lesz az emberiség, és boldogan él, nem csinálja össze magát és nem fut apuci istenség védőszárnyai alá, ha meglát egy másik etnikumot, hanem elbeszélgetnek a világ dolgairól, majd mindenki megy a saját ügyeit intézni. A legcsekélyebb rettegés nélkül. A rettegés ellen apuci sem véd meg, az ellen egyetlen orvosság a tudás.

2018. ápr. 10. 08:25
 10/23 Wadmalac ***** válasza:

Biztos, hogy a keveredés folytatódik, ami genetikai szempontból jó dolog, folyamatos vérfrissítést jelent, egészségesebb génállományhoz vezet.

De felmérhetetlen, hogy ez mennyi időt jelent egy homogén rassz kialakulásáig, hiszen ezt kulturális okok fékezik, földrajzi és egyéb okok teljesen megállíthatják, megváltoztathatják.

Valóban, pl. ha benépesül a Mars, az egy teljesen eltérő emberi alfaj, de legalábbis rassz kialakulásához fog vezetni. Erre az erősen eltérő gravitáció a biztosíték, de egyéb okok is erősíthetik.

A jelen migránshelyzettel sem az a baj, hogy genetikailag keverednénk, hanem hogy kultúrák erőszakos beinjektálása történik ellentétes kulturális környezetbe, méghozzá olyan kultúráké, melyek egyáltalán nem hajlamosak integrálódásra.

Ha ez egy évszázados folyamatos jelenség lenne, nem ilyen hirtelen esemény, akkor jelentősebb súrlódások nélkül lefolyna. De nem az.

2018. ápr. 10. 10:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!