Velem vagy? Hogy gondolod?

Figyelt kérdés

[link]

Erről kérdezném a véleményeteket, hányan érzitek úgy, hogy ez a rendszer jó nektek, ami most van. Szerintem mivel a nyelvünk sajátos nem kéne az EU. tagjának lennünk, úgysem arra költik a pénzt amire kell. Évek óta egyhelyben toporgunk és csak Kifosztják-eladják az országot...végtelenül szomorú. És semmiben sem kárpotólja a nemzetet ez a szintű alázás és apróságokkal való szembe köpést "segítség" , ami bizonyos emberektől fakad, ami folyik. Meg kéne védeni amink van, bele értve a lelkünket. Aminek kell, hogy önmaga legyen.

Miért nem írják át a történelmünk?? Miért nem mondják meg az igazat?

Ha egy népnek hamis a történelme az a nép el fog tűnni...Nem kell végig olvasni, de nagyon érdekes. Ki akarok állni, ahogy az őseink, mert ezt érzem helyesnek. Kezdetben január 19-én, az iskolai rendszer változtatásáért. A magyar eszmének akarok megfelelni nem az Uniósnak, nem annak ami kötelező és elfogadott. Nem illünk bele. Vagyis én így gondolom...

Nyitott vagyok bárki véleményére a fenti (lenti) témákkal kapcsolatban.

A következményekről is lehet szó. Minden érdekel. Az is érdekel mi lenne ha királyság lennénk megint, csak a modern technikával-gondolkodással, reális szemlélettel választanánk meg a vezetőnk. Élhetünk jobban is és nem mindennap arra felkelni, hogy már félsz mi lesz.

Szerintem ha az emberek megkapják, ami fontos, igaz és a modern világban konfort érzetet biztosít, alapjáraton megváltoztatná a magyarságot.

Neharagudjatok lehet zavaros ez az egész, lehet választ sem kapok...keveset tudok és egyedül érzem magam ezzel, mert sokan vannak, akik terveznek a változásról, de csak falak közt beszélnek róla és végül tetteket nem követnek szavak...a falak közötti végtelen elszántság elszáll, elveszik a mindennapokban, elfelejtődik, de van, hogy hetente vissza jön.

Nem akarom elhagyni az országot, amit őseink kézzel-lábbal,vérükkel és harcnélkül védtek. Mert mi együttérző nép vagyunk. Úgyérzem szakadék szélén áll az ország és romlik.

-Igaz történelmet.

-Igaz tanárokat akik szívből mesélik és adják tovább a tiszteletre méltó történelmünk. Tehát azt csinálni, amihez tehetségünk van és úgy megoldani az oktatást.

-Megfelelő tanóra szám, nem csak magolás, úgy bemenni az iskolába, hogy élvezzük. Magunktól akarjuk és nem du.4-5 re haza érni és könyveket magolni késő estig, hogy évek múlva elfeljtsük. Időpazarlás. Az elvesztegetett évek soha nem jönnek vissza. Az Élet repül el mellettünk. Ahelyett, hogy élveztük volna minden percét. Csak 14 éve járok iskolába, de az óvoda tetszett a legjobban, fejlesztettek, kicsiként aludhattunk és közösen játszhattunk. A szellemiségre sokkal inkább kéne inspirálni a nemzetet.

Annyi mindent tudnék még írni, de ígyis eléggé képzelt álomvilág jellegű (természetemből adódóan szeretem kiírni, amit jogosnak érzek) formát öltött a leírás, amiért szintén elnézést kérek.

20/L

2017. okt. 4. 20:13
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Aranyom, amíg Magyarország nem az USA, vagy nem Kanada, addig ne várj sokat... EU-val, vagy nélküle... egy kutya - ott nem érdemes élni. Tele van cigánnyal... Talán annyi mentsége van, hogy a migrikből csak keveset engedtek be...
2017. okt. 4. 20:28
 2/14 A kérdező kommentje:

Szomorú, de ezzel egyet kell értenem. Csak bennem van a haza szeretet...egy fikció az egész. A magyarok soha nem harccal szereztek földet maguknak, nem álltak a háború mellett....az igazság mellett álltunk. Most úgy érzzük esélyünk sincs és mélyre ástuk legtöbben az igazi tudatunk, mert azzal hamar elhullasz az életben.

Akkor, ha maradunk,(mert maradunk) akkor is változás kell...

2017. okt. 4. 20:38
 3/14 A kérdező kommentje:
Kanadában és az USA-ban is vegyes emberek élnek. Mi mások vagyunk, mert mi már itt voltunk a medencében, a legősibb nyelv vagyunk. Csodálkoznak, hogy nem engedünk be migránsokat...
2017. okt. 4. 20:41
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

"Az is érdekel mi lenne ha királyság lennénk megint, csak a modern technikával-gondolkodással, reális szemlélettel választanánk meg a vezetőnk."

Te leany, hol voltal torioran?:)) Kiralyt valasztani? Veletlen nem az elozo kiraly elsoszulott fia volt?

Pont ezert talaltak ki a demokraciat es a fekek-ellensulyok rendszeret, hogy a tobbseg valassza meg a kepviseletet, vezetoket.

"Kifosztják-eladják az országot..."

Kik? Kapjuk az EU-s tamogatast mindenfele projektre. Mindegyik elmult 10 evben felujitott iskola a kornyezetemben tiz-szazmilliokat kapott az EU-tol. Ami itt Magyarorszagon epul, az legtobb esetben kivulrol volt finanszirozva. Ugyanigy a gyarak, munkahelyek.

A magyar startupok amikrol tudok, viszont magyar tamogatas hianyaban az USA-ba mentek (Ustream, Prezi pl.)

"Igaz tanárokat" - Tanari bertablat lattad? Azert a penzert milyen tanar lennel?

2017. okt. 4. 20:56
 5/14 A kérdező kommentje:

Épp ezaz. Az értelmi dolgokat kell megfizetni.

Ezek az összegek semmik, amiket felhoztál Apró pénz, ahhoz képest amennyit zsebre raknak és az egész családjukat/barátjukat ellátja.

Igaz. Hiába figyeltem töri órán, mert nem volt izgalmas sem összefügő, érthető...

A Honfoglalás hazugság...akkor van több is. Magoltam, de elfelejtettem és most megint magolom ugyan azt.

Nem tudok még mindent, túl sokat se, de ez nem az én hibám. Fiatal vagyok még.

2017. okt. 4. 21:05
 6/14 anonim ***** válasza:

"Ezek az összegek semmik, amiket felhoztál Apró pénz, ahhoz képest amennyit zsebre raknak és az egész családjukat/barátjukat ellátja. "

Ilyen szempontból tökmindegy, hogy EU-tagok vagyunk-e vagy sem, odafenn így is úgy is lopnak. Tehát ez sem túl jó érv az EU-tagság ellen.

2017. okt. 5. 02:23
 7/14 A kérdező kommentje:

Ötletelni próbálok. Pont olyan személyiség vagyok, aki sokat gondolkodik a megoldáson, mert a legjobb kell, aminek elfogadható következményei lesznek. Lehet évekbe kerül, de annál több embert lehet mozgósítani. Gondoltam megosztom veletek a véleményem és reménykedem benne, hogy van olyan, aki hasonlóan áll hozzá.

Most még csak 2,7 ezren vagyunk januárra, de hátha van itt olyan diák (szülő), aki szívesen kiállna velünk, mert ha elegen vagyunk elérjük a célt. 19-én lesz a parlament előtt Budapesten.

2017. okt. 5. 06:08
 8/14 anonim ***** válasza:

Most mi van Kanadával vagy akár az Usa-val? Miért is lenne jobb, ha Mo-olyan lenne? Vagy félreértettem valamit?

Az igaz történelemmel az a baj, hogy nehéz megmondani mi az igaz. Mindig előkerülnek újabb források, amikről nem tudtunk, és más vetületbe kerülnek a dolgok.

És a történelem csak egy a sok tantárgy közül. Szerintem sok jó tanár van, akik örömmel tanítanak, kár, hogy nem jut mindenkinek.

Mi lenne a mgfelelő óraszám szerinted?

2017. okt. 6. 05:22
 9/14 A kérdező kommentje:

Nem azt mondom, hogy Mo. legyen olyan, mint Kanada vagy az USA. Épp az, hogy nem akarunk beengedni senkit, ami egy magyarnak teljesen érthető.

A többi ország, akik kedvesen befogadják őket a mi hazánkat szídja.

Épp az, hogy a magyarok mások, mint akik Mo.-on kívűl éltek mindíg is.

Amit ők képviselnek az az ég és a Föld távolságával egyenlő, ahhoz képest, amit egy igazi magyar képvisel.

Az Usában és azon kívűl nem mesélik, hogy Alaszkát eladták...konkrétan egy egész törzset írtottak ki, csak hogy le tudjanak telepedni...pedig az 500 éves történelmükre olyan büszkék. Míg nekünk több ezer éves a múltunk, mégis Trianonkor elvették a földünk és mi szívtuk meg, azok, akik mindíg is itt voltak.

2017. okt. 7. 02:04
 10/14 anonim ***** válasza:
Ki mondta, hogy "kedvesen befogadják őket"? A liberális sajtó?
2017. okt. 7. 02:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!