Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Az emberek miért házasodnak...

Az emberek miért házasodnak össze, hogyha elválnak?

Figyelt kérdés

Teljesen logikátlan.

Nyilván a válás nincs "betervezve" már a házasság elején,de attól még nem etikus,hogyha esküt tesznek,akkor tartsák meg,vagy ne tegyék meg. Tudom,hogy ez így gyerekesnek hangzik,de ha megfogadják egymásnak,hogy "jóban-rosszban,egészségben-betegségben,gazdagságban-szegénységben",akkor nem gondolják,hogy illene betartani?

Nem szeretnék okoskodni,de szerintem az emberek túlságosan cinikusak,ezért semmibe veszik az esküt.

2017. febr. 18. 12:38
1 2
 1/18 EagleHUN ***** válasza:
90%

Az a gond hogy "elhamarkodottan" döntenek.

Néhány hónap vagy év ismeretség, nem ugyanaz mint sok év együttélés!

Először ki kell teljesen ismerni, együttélésben a másikat.

Utána lehet esküdözni.

Persze ez sem garancia semmire.

De valószínű kevesebb válás lenne.

Sajnos olyan korban élünk ahol az "eskük" már nem jelentenek semmit senkinek. :(

2017. febr. 18. 13:08
 2/18 anonim ***** válasza:
71%
Ez a nőknek a hülyesége, igen én is nő vagyok és nem látom értelmét annak hogy aláíratok a párommal egy papírt és?? Attol még ugyanúgy megcsalhat hazudhat stb csak ha ez megtörténik mehet a váloper stb. Mondjuk ennek az egésznek akkor van értelme ha kedves férjünk gazdag és jól járok a válásnál. Ja meg a "nagynap" arra az egy napra hercegnő lehet az az ő napja de ezt mindenféle papír nélkül is lehetne. Persze régen nem ígyvolt akkor tényleg örökhűséget fogadtak egymásnak az emberek és nem az volt hogy valamin összevesztek azt mentek is az ügyvédhez. Nem tudom szerintem nagyon gáz. Az én reakcióm mikor hallom hogy valaki házasodik az hogy "minek?úgyis elválnak". Nekem nem kell papír attól nem lesz a párom farkán lakat.
2017. febr. 18. 13:08
 3/18 anonim ***** válasza:
96%

A hazassag egy polgarjogi szerzodes, amivel a parok az allam fele kinyolvanitjak, hogy jogilag egy par, es ezt az allam el is ismeri.

A hivatalos es jogeros hazasagkotesen semmi ilyesmi nem hangzik el amit irtal, csak az hogy kivanod-e felesegul venni / hazassagot kot.

Az emberek valtoznak, idovel mar nem allnak fenn azok a korulmenyek amire a hazassagkotest alapoztak, ekkor elvalnak, azaz felbontjak a polgarjogi szerzodest.

Nincs ebben semmi rossz, miert ne tennek?

2017. febr. 18. 13:38
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

" Nekem nem kell papír "

Nem neked kell papir, hanem az allamnak.

2017. febr. 18. 13:38
 5/18 anonim ***** válasza:
26%
A házasság a nőknek kell, hogy jogilag, azaz legaálisan vihessék a válópernél a férjük vagyonát/házát... Na én ezért sem házasodom meg.
2017. febr. 18. 13:43
 6/18 anonim ***** válasza:
28%
Igy lesz sok férfiból hajléktalan, a válóper alkalmával ugyanis mindent a nő visz...
2017. febr. 18. 13:43
 7/18 anonim ***** válasza:
12%
Mi eleve 5 éves határozott idejű szerződést írtunk alá a párommal. Miután lejárt az öt év, évente hosszabbítunk. Szerintem így kéne ezt az összes vallásban. Nem is értem, hogy a mai világban ki mer aláírni egy határozatlan idejű szerződést, pláne amikor a másik féllel bármikor bármi történhet (pl. meghal). Manapság minden ügyvéddel el lehet ezt intézni.
2017. febr. 18. 13:58
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

"A házasság a nőknek kell, hogy jogilag, azaz legaálisan vihessék a válópernél a férjük vagyonát/házát... Na én ezért sem házasodom meg."

Jobb is, mert ezsed nem sok van. Amit írták az ugyanis nem igaz - a férj vagyonát nem kapja meg a feleség váláskor, csak a közös vagyon felét!

2017. febr. 18. 13:59
 9/18 anonim ***** válasza:
100%

"azaz legaálisan vihessék a válópernél a férjük vagyonát/házát..."

Ostobasag. Nezz utana a jogi kerdeseknek, ne terjessz baromsagot.

A hazassag elott szerzett vagyon nem valik kozos vagyonna soha.

2017. febr. 18. 14:02
 10/18 anonim ***** válasza:
67%
A szocpol miatt.
2017. febr. 18. 15:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!