Az emberek miért házasodnak össze, hogyha elválnak?
Teljesen logikátlan.
Nyilván a válás nincs "betervezve" már a házasság elején,de attól még nem etikus,hogyha esküt tesznek,akkor tartsák meg,vagy ne tegyék meg. Tudom,hogy ez így gyerekesnek hangzik,de ha megfogadják egymásnak,hogy "jóban-rosszban,egészségben-betegségben,gazdagságban-szegénységben",akkor nem gondolják,hogy illene betartani?
Nem szeretnék okoskodni,de szerintem az emberek túlságosan cinikusak,ezért semmibe veszik az esküt.
Az a gond hogy "elhamarkodottan" döntenek.
Néhány hónap vagy év ismeretség, nem ugyanaz mint sok év együttélés!
Először ki kell teljesen ismerni, együttélésben a másikat.
Utána lehet esküdözni.
Persze ez sem garancia semmire.
De valószínű kevesebb válás lenne.
Sajnos olyan korban élünk ahol az "eskük" már nem jelentenek semmit senkinek. :(
A hazassag egy polgarjogi szerzodes, amivel a parok az allam fele kinyolvanitjak, hogy jogilag egy par, es ezt az allam el is ismeri.
A hivatalos es jogeros hazasagkotesen semmi ilyesmi nem hangzik el amit irtal, csak az hogy kivanod-e felesegul venni / hazassagot kot.
Az emberek valtoznak, idovel mar nem allnak fenn azok a korulmenyek amire a hazassagkotest alapoztak, ekkor elvalnak, azaz felbontjak a polgarjogi szerzodest.
Nincs ebben semmi rossz, miert ne tennek?
" Nekem nem kell papír "
Nem neked kell papir, hanem az allamnak.
"A házasság a nőknek kell, hogy jogilag, azaz legaálisan vihessék a válópernél a férjük vagyonát/házát... Na én ezért sem házasodom meg."
Jobb is, mert ezsed nem sok van. Amit írták az ugyanis nem igaz - a férj vagyonát nem kapja meg a feleség váláskor, csak a közös vagyon felét!
"azaz legaálisan vihessék a válópernél a férjük vagyonát/házát..."
Ostobasag. Nezz utana a jogi kerdeseknek, ne terjessz baromsagot.
A hazassag elott szerzett vagyon nem valik kozos vagyonna soha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!