125 IQ 17 évesen?

Figyelt kérdés
Elfogadhatónak számit, vagy mentálisan retard vagyok? :D

2017. jan. 5. 16:46
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
67%
Ha nem tudod, mit jelent a 125-ös IQ, akkor mentálisan retard vagy...
2017. jan. 5. 17:03
 2/15 anonim válasza:
67%

125 IQ? Hát nem igazán hihető.... :)

Főleg egy ilyen kérdés után!!!

2017. jan. 5. 17:07
 3/15 anonim ***** válasza:
52%
Szerintem csináltasd újra azt a tesztet
2017. jan. 5. 17:21
 4/15 Mojjo ***** válasza:
40%
Ilyen, amikor a menőzés visszafelé sül el. Mondjuk kellő intelligenciával a kérdező előre is láthatta volna, hogy ez lesz belőle :)
2017. jan. 5. 17:46
 5/15 2*Sü ***** válasza:

Ne feltételezzünk rosszat. Az IQ nem függ össze műveltséggel. Az illetőnek lehet akár 150-es IQ-ja úgy is, hogy nem tanult meg írni, olvasni, és fogalma sincs arról, hogy az intelligenciát eszik-e vagy isszák. Egy ilyen kérdés teljesen jogos lehet, mindenféle menőzés nélkül is.

125-ös IQ (15-ös szórás esetén) azt jelenti, hogy jobb eredményt értél el, mint az emberek kb. 95%-a. Ekkora, vagy ennél nagyobb IQ-val 500 ezer ember él Magyarországon. Nagyjából minden huszadik ember. A világ teljes népességére nézve ez nagyságrendileg hasonló, mint az egyetemi diplomával rendelkezők száma. Egy diploma az már valami teljesítmény jelent, de azért még nem szoktunk hasra esni tőle, ha találkozunk egy diplomással.

A felnőtt férfiak átlagos testmagassága kb. 176 cm és kb. 6 cm a szórás. (Ha jól tudom.) A 125-ös IQ olyan, mintha a testmagasságod 186 cm lenne. Az nem alacsony, de nem azért nem is lennél egy kimondott óriás.

2017. jan. 5. 18:50
 6/15 Mojjo ***** válasza:
12%

@5: ez esetben alighanem feleslegesen koptattad a billentyűzetedet. Való igaz, hogy az IQ nem jelent egyet a műveltséggel, és az, hogy valaki az átlagnál intelligensebb, nem jelenti azt, hogy tisztában van mondjuk akár az IQ fogalmával, és érti, mekkora pontszám kb mit jelent. Ugyanakkor egy intelligens ember rendelkezik azzal a képességgel, hogy gyorsan és önállóan utána tudjon ennek nézni, ha ez valóban érdekli. Komolyan Süsü, hát ott van az emberünk előtt a net. Nem lehetsz annyira naiv, hogy tényleg elhidd, a kérdezőnek 125 az IQ-ja, de itt a GYK-n kell feltennie egy kérdést, hogy megfejtse, ez mit jelent. Ugyanmár... Ne hülyéskedj. Szép dolog nem egyből rosszat feltételezni, de azért a lónak a 13 milliárd fényévnyire lévő másik felére sem kell esni.

Itt bizony két eset lehetséges. Messze a legvalószínűbb az, hogy a kérdező tökéletesen tudja, hogy a 125-ös IQ átlag feletti, és tévesen úgy gondolja, hogy a 17 éves kora ezen még tovább is emel. És jól esett volna a kis lelkének pár dícsérő szó, meg hüledezés, hogy azannya, ez bezony szép! Ami mondjuk érthető, de ehhez tényleg _intelligensebben_ kellett volna akkor hozzáállnia... Iróniafölde középhegységeinek diszkrét bája.

A másik, valószínűtlen lehetőség az, hogy annyira szerencsétlen, hogy nem tudta önállóan 0,1 másodperc alatt megtalálni a kérdésére a választ, így valóban őszintén kérdez. Ez esetben tényleg jó lenne, ha csinálna egy új tesztet, máshol...

2017. jan. 5. 19:34
 7/15 anonim ***** válasza:
0%
Elfogadhatatlannak számít, hogy egy IQ teszt ilyen eredményt ad miközben nyilvánvalóan hülye vagy
2017. jan. 5. 20:15
 8/15 A kérdező kommentje:

Istenem ennyi idiótát, számítottam rá hogy lesz bár f...sz de hogy ennyi..

Tisztában vagyok az IQ fogalmával, és az arányokkal, direkt írtam így a kérdést csak mer kíváncsi voltam a reakciókra :D de legalább egy valakinek leesett úgyahogy.

2017. jan. 5. 21:57
 9/15 Mojjo ***** válasza:
0%

@8: azt érdemes észben tartani, hogy az IQ egészen pontosan azt mutatja meg, hogy mennyire vagy jó IQ teszt kitöltésben. Nem rossz, ha magas ez az érték, de önmagában semmit nem ér. Sem objektíven, sem szubjektíven, a rólad kialakítható kép szempontjából.

Ha számít neked, hogy intelligensnek tűnj, akkor érdemes úgy viselkedni, mintha valóban az is lennél. Az emberek pedig nem egy puszta számra ránézve fogják ezt felmérni, hanem ezer más ismérv alapján. Itt, a GYK-n, és más fórumon pl. elsősorban íráskép alapján. És a te írásképed nem egy inntelligens ember formájat rajzolja ki. Az általad használt nyelvi regiszterek, az indokolatlan smileyhasználat - ami többet mutat, mint gondolnád -, a nemtörődöm trehányság nyomai itt-ott az írásaidban mind lefelé húzzák a rólad és az intelligenciádról kialakítható képet. Szóval szedd össze magad, mert ez így baromi gagyi...

2017. jan. 5. 22:47
 10/15 A kérdező kommentje:

Utolsó:

Az hogy valaki inteligens még nem jelenti azt hogy halál komolynak kell lennie, ha akarnák én is tudnák "regényeket" írni a te stílusudban, és a megfelelő szituációban szoktam is. Viszont gondolom arra már rájöttél hogy ez egy troll kérdés, és csak kíváncsi voltam hány retard fogja bevenni.

2017. jan. 6. 06:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!