Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Melyik a legfejlettebb társada...

Melyik a legfejlettebb társadalmi forma?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 29. 19:08
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
2010. ápr. 29. 19:19
 2/29 anonim ***** válasza:
95%

A demokráciánál jobbat nem sikerült eddig kitalálni.

Van egy Vénusz projekt nevű társadalmi elmélet ahol mindent a fejlett technológia vezet a társadalom kényelmére,pénz nélkül "kényszer" munka nélkül(a pénz miatt) abszolút szabadság mellett, és mivel nincs anyagi függőség és különbség az egyének között,nincs ok a társadalmon belüli harcra(elméletileg). Ez jelenleg a sci-fi kategóriába sorolható,hisz éretlenek vagyunk hozzá,mind értékrendben mind technikailag a béka segge alatt vagyunk ehhez modellhez.

Talán működik valahol a világ egyetemben,de az nem ebben a naprendszerben található.

2010. ápr. 29. 19:26
 3/29 anonim ***** válasza:
80%
Stanislaw Lemnek van egy novellája a Kiberiáda c. kötetben, a Fejlegekről. Ők már annyira fejlettek, hogy egész nap csak döglenek, és senki nem csinál semmit, mert már mindent megcsináltak, feltaláltak. Minden további cselekedet csak visszalépés lenne. Valami ilyesmit el tudnék képzelni én is :D
2010. ápr. 29. 19:37
 4/29 A kérdező kommentje:
Én a semmittevést nem tartom a társadalmi fejlődés csúcsának. Remélem a kérdésem nem ezt sugallja!
2010. ápr. 29. 19:41
 5/29 anonim ***** válasza:
88%

A legfejlettebb? :)

-az, ahol minden ember egyenlő.

-egyenlő munkáért egyenlő bér.

-mindenki ugyanúgy részesül a javakból, illetve szükségletei szerint

-stb.

Bónusz: minden élőlénynek alapvető jogai vannak

na, mire hasonlít a legjobban? :)

2010. ápr. 29. 19:44
 6/29 anonim ***** válasza:
55%
A hidrogén a fejlettebb, vagy az oxigén?
2010. ápr. 29. 19:45
 7/29 A kérdező kommentje:
19:44 Bocsi de én pont ezt kérdezem. Talán, ha válaszolnál.
2010. ápr. 29. 19:49
 8/29 A kérdező kommentje:
19:45: nem hasznos válasz!
2010. ápr. 29. 19:51
 9/29 anonim ***** válasza:
84%

előző előtti.

csillagom.

Támaszkodj történelmi tanulmányaidra.

Ha leírom azt, itt meglincseltek, virtuálisan. Nehezen viselem a szidalmakat. Talán gyávaságból, még inkább mentálisan. Képes vagyok elhinni ami -rosszat - mondanak rólam.

:( :)

2010. ápr. 29. 19:56
 10/29 A kérdező kommentje:
Ilyen nehéz kimondani? Pedig érdekelne. Tudod mit? Írd meg priviben! Én nem bántalak, sőt még válaszoni is fogok Neked! ;-)
2010. ápr. 29. 19:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!