Szerintetek melyik a legérdekesebb középkori időszak?
11-13. század. Ez az időszak az, amit legszívesebben meglátogatnék a középkoron belül, persze, ha ugye létezne időutazás (bár ez csak fikció).
Én ezt a korszakot azért tartom kiemelkedőnek, mert ez volt a középkor virágkora. Általában a középkort valami nagyon sötét dolognak írják le, de azért koránt sem volt az olyan vészes időszak. A 10. századra már kialakultak a stabil európai államok. Ekkor azért már túl vagyunk 6 évszázaddal a Nyugat-Római Birodalom bukásán, és már bőven nem a különféle hordák hadakozása jellemzi a kontinenst. Ekkora már megszilárdult nyugaton a feudális államrend. A mezőgazdaság is ekkor volt a csúcsán hála a középkori klímaoptimumnak, ami pont erre az időszakra esett.
A későbbi időszakok sokkal rosszabbak ennél. A 14. században jön a nagy pestisjárvány, nyugaton a százéves háború, keleten a törökök nyomása. Úgyhogy összességében szerintem a 10-13. századi középkor az, ami a legérdekesebb.
Én a Reneszánsz Itáliába, ott is leginkább Firenze.. Virágzik a művészet, a kultúra.
Szerintem a legérdekesebb időszak lehetett.
Élni pedig az 1880-as évek Londonában élnék. Sajnos elkéstem egy kevés évvel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!