Ukránt vagy Koreait tanuljak?
Ez a két választásom van jelenleg. Nincs más. Az ukrán nagyon közel van az oroszhoz(nyelv ami nagyon érdekel de jelenleg nem tudom tanulni) így könnyű lenne az oroszra áttérni utána és más szláv nyelveket is meg tudnék legalább minimálisan érteni.Maga az ország is a szomszédban van. A koreai viszont egy sokkal stabilabb és gazdagabb ország, szép kultúrával, illetve japánul már valamelyest tudok így talán az segít. Közeli haverom aki jól tud koreaiul segítene ingyen, viszont nagymamán oroszból doktorált és ukrán mellett tudunk oroszozni.
A rossz:
-Korea messze van és nem épp egy top globális nyelv. Észak Koreától kissé parázom. Biztos tovább tartana megtanulni mint egy szláv nyelvet. Sokkal idegenebb magyar szemszögből.
-Ukrajna egy romhalmaz, ki tudja mikor fognak a konfliktusok biztosan abbamaradni és ha abba is maradnak akkor egy eszméletlen szegény ország marad épp olyan amilyen volt a belső viszályok előtt. Nem tudom hogy teljesen jó ötlet csak azért megtanulni mert gördülékenyebben menne az orosz. Koreai mellett biztos nem jutna elegendő idő az oroszra.
Mindkettőnek van értelme és hátránya és emiatt nem tudok dönteni.
A szintetikus, valahol ázsiában kikevert anyqgot kerüld :D
Még annyit tennék hozzá, hogy akkor tanuld mindkét nyelvet, ha
- van rá időd
- van hozzá kedved
- van rá energiád.
Ha "csak" tanulni kell valamelyiket, akkor csak a könnyebbiket tanuld szerintem, bármelyik is az.
De nem tudom.
Ki kell próbálni ahhoz, hogy kiválaszd, vagy kérdezz.
De egy krvára szegény ország, a mentalitás is a béka segge alatt van ott.
Arra jó az az ország, hogy vannak dolgok amik olcsón beszerehetők kb :)
semmi más.
Ne tanuld az ukránt semmiféleképpen.
A koreai nyelv szerintem érdekes és sokkal hasznosabb ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!