Mi szlávok vagyunk, miért nem sorolnak minket oda?
Elkell fogadni, a magyarok szlávok.:) Mi a jobb? Egy koszos szír nép rokonságában lenni,vagy szlávokénál??
A horvát és szerb kultúra között szinte semmi különbség nincsen, a vallás a különböző, mivel a horvátok katolikusok, a szerbek pedig ortodoxok, a horvátoknak meg van tengerük, tehát vannak tengeri ételeik, ilyen kalózlegendáik stb.
Egyébként érdekes dolog, hogy manapság a horvátokat sztárolják (gondolom azért, mert nagyon benyaltak a Nyugatnak), de az egész középkorban és újkorban a szerbeket tekintették a fő délszláv népnek, valami német etnológus a 19. században pl. egyszerűen "római katolikus szerbeknek" nevezte a horvátokat.
Én személyesen a szerbek pártján állok, ők őszinte, nyílt, csupaszív emberek, a horvátok meg megjátszák magukat, bár még mindig jobbak, mint a szlovének, akik teljesen szégyellik a szlávságukat és osztrákoknak vagy olaszoknak akárják mutatni magukat.
Szerb és magyar két barát a Nyugattal szemben!
"A horvát és szerb kultúra között szinte semmi különbség "
Aha semmi azt leszámítva hogy teljesen más a két nép írásbelisége, meg vallása :D Amúgy megmaradhatsz a magyargyűlölő rácoknál én maradok inkább a horvátok barátja :)
"Rendben,Ti maradhattok, mongolnak,töröknek,szírnek,de én leszek inkább horvát,szerb,szlovén. ;))"
Szíved joga én inkább megmaradok magyarnak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!