Mi a valóság?

Figyelt kérdés
2016. jan. 29. 14:04
1 2
 1/11 anonim válasza:
100%
Mindenkinek az a valóság, amit ő maga annak érzékel. Általános értelemben véve, ha pár millióan egy adott valóságot érzékelünk, az már globális értelemben is jelentheti a tényleges valóságot.
2016. jan. 29. 14:52
 2/11 anonim ***** válasza:
Egy hétbetűs szó.
2016. jan. 29. 17:15
 3/11 A kérdező kommentje:
De okos vagy. A 3-at is elvègezted?
2016. jan. 30. 00:15
 4/11 anonim ***** válasza:
Bár én nem vagyok okos csak gondolkodó, azért van véleményem. Szerintem a valóság az amit ismereteink szerint igaznak vélünk a körülöttünk lévő világról, világból. Mivel ismereteink folyamatosan változnak, a kialakult valóságképünk is állandóan módosul. Az ókorban úgy vélték, hogy a Nap forog a Föld körül és akkor az volt a valóság. Az Euklédesz-i geometria évezredeken át megkérdőjelezhetetlen volt, ma már másként gondoljuk. Csak két példa a sok közül. Ezért úgy gondolom a valóság az maga a változás. Nagy baj az ha egy vélt valóságot változatlannak, változhatatlannak kiáltunk ki és azt tűzzel-vassal máglyákkal védünk. Az a szép a valóságban, hogy sohasem biztos.
2016. jan. 30. 05:38
 5/11 Normert válasza:
A valòsàg az amiről elhiszed, h az.
2016. febr. 1. 09:00
 6/11 anonim válasza:

Azt igazából még nem tudja az emberiség.

Talán soha meg sem, tudjuk.

2016. febr. 1. 19:06
 7/11 anonim válasza:

Ez az "amiről elhiszed, hogy az" meg "az ókori görögök azt gondolták, hogy" és, "amit a társadalom elfogad" legfeljebb a szubjektív valóság. Mint mikor a rusnya ember még felvesz egy idétlen sapkát és meg van róla győződve, hogy jól néz ki, vagy valami baromság trendi és a többség jónak tartja, majmolja, de, attól még nem lesz jó (vagy mikor, azt hiszem szellemes vagyok, pedig de!).

Az objektív valóság meg úgyis az lesz, ami, függetlenül a filozofálgatástól.

2016. febr. 2. 01:09
 8/11 ahogy hívnak válasza:

A valóság?

Milyen értelemben?

Vajon valóság e mindaz, ami történik velünk, vagy csak egy álom, ahol minden a képzelet szüleménye?

Ha kollektív valóságról akarunk beszélni, akkor egyet kell értsek az előttem szólókkal, de persze ez megint más fogalomkör.

Thoreau szerint "Nem az a kérdés, hogy mit nézel, hanem, hogy mit látsz.”

A különböző filozófiai ágak valójában különbözőképp tudnának erre választ megfogalmazni, de itt akkor az a kérdés, hogy melyik fog neked ezek közül szimpatikus lenni, de akkor itt már ki is térhetnénk arra, hogy akkor mindez csak a mémek játéka, vagy a döntés valóban rajtunk áll.

Én úgy érzem, elég nehéz kérdést tettél fel - amit mindenki másképp fog neked megválaszolni, ezért nehéz is lesz erre a kérdésre választ kapnod.

2016. febr. 4. 08:02
 9/11 lovejoy válasza:
Nincs valóság,mert mindenki a MÁTRIXBAN van.
2016. febr. 5. 08:15
 10/11 raudaeirikr válasza:
Tényleg hétbetűs. Azért a tényeket az elméletektől érdemes megkülönböztetni, mert a Nap és a Föld léte az valóság, míg ezek mozgása csak elmélet volt (mivel nem lehetett pontosan és belátható időn belül érzékelve nyomon követni). A kő kemény, ha felfelé köpsz saját magad találod el, ez valóság. Hogy a kő és a nyál atomokból van, az már inkább elmélet. Az igazi valóság amit érzékelünk, minél jobban közvetve, annál megbízhatatlanabbul. Amit csak gondolunk, az nem feltétlen valóság.
2016. febr. 7. 03:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!