Mi a valóság?
Azt igazából még nem tudja az emberiség.
Talán soha meg sem, tudjuk.
Ez az "amiről elhiszed, hogy az" meg "az ókori görögök azt gondolták, hogy" és, "amit a társadalom elfogad" legfeljebb a szubjektív valóság. Mint mikor a rusnya ember még felvesz egy idétlen sapkát és meg van róla győződve, hogy jól néz ki, vagy valami baromság trendi és a többség jónak tartja, majmolja, de, attól még nem lesz jó (vagy mikor, azt hiszem szellemes vagyok, pedig de!).
Az objektív valóság meg úgyis az lesz, ami, függetlenül a filozofálgatástól.
A valóság?
Milyen értelemben?
Vajon valóság e mindaz, ami történik velünk, vagy csak egy álom, ahol minden a képzelet szüleménye?
Ha kollektív valóságról akarunk beszélni, akkor egyet kell értsek az előttem szólókkal, de persze ez megint más fogalomkör.
Thoreau szerint "Nem az a kérdés, hogy mit nézel, hanem, hogy mit látsz.”
A különböző filozófiai ágak valójában különbözőképp tudnának erre választ megfogalmazni, de itt akkor az a kérdés, hogy melyik fog neked ezek közül szimpatikus lenni, de akkor itt már ki is térhetnénk arra, hogy akkor mindez csak a mémek játéka, vagy a döntés valóban rajtunk áll.
Én úgy érzem, elég nehéz kérdést tettél fel - amit mindenki másképp fog neked megválaszolni, ezért nehéz is lesz erre a kérdésre választ kapnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!