A jelen hazugság, a múlt igazság. Szerinted ez mennyire állja meg a helyét?
Nincs abszolút igazság emberi viszonylatokban. Az emberi kapcsolatok és az emberi szemléletek annyira sokfélék és bonyolultak, hogy minden igazság bizonyos mértékig relatív.
Például Trianon egy konkrétan megtörtént esemény, amely egyeseknek nagyon fájhat, mások pedig természetesnek tarthatják, megint mások nagyon hasznosnak. Persze magyarázhatják is sokféleképpen, az indokok lehetnek akár hamisak is, de mi az igazság? AZ nem igazság, hogy másképpen kellett volna húzni a határokat, bármiféle is lett volna az. Az érdek. Kinek ez, kinek az.
A múlt megváltoztathatatlanságát pedig sokféleképpen megfogalmazhatjuk, de "igazságnak" nevezni félrevezető. E fogalmat más tartalomhoz kötünk a közmegegyezés szerint (és ettől még lehetséges, hogy azt nem mindenki fogadja el). De a kommunikáció alapja mégis a közmegegyezés.
Ezért úgy vélem, ami problémakört itt megvitatni kívánsz, azt e fogalmak mentén nem érdemes, mert ez erőltetett is, és félrevezető is.
De azért az igaz hogy volt egy trianoni döntés ami megváltoztatta a határokat. Lehetséges hogy hamarosan ezt is el fogják tagadni és az lesz a hivatalos hogy előtte is úgy voltak a határok. De attól még nem lesz igaz, mert az igazság az hogy nem úgy voltak a határok és tényleg volt trianoni döntés ami átszabta őket.
Tehát az igazság igazság, a hazugság hazugság.
"az igazság az hogy nem úgy voltak a határok és tényleg volt trianoni döntés ami átszabta őket"
Még ez a mondat sem teljesen igaz, mert konkrétan az akkori kormányzat nem hivatalosan ,de bizonyítottan írásban közölte, hogy ezen területekre nem tartunk igényt.
Nem kell? Akkor visszük. Nesztek.
Na, szóval mindennek sok olvasata van.
Szubatomikus szint fölött igenis létezik abszolút objektív valóság. Csak sosem lesz teljesen megismerhető, sosem lesz elérhető-. Főleg történelemben nem. Adatok hitelessége, szubjektivitás, nézőpontok, kommunikációs információ-torzulás... Ezer okot lehet találni.
Vajon miért álmodnak a történészek olyan időgépről, amivel visszanézhető a múlt? Mert semmi más nem 100%-osan hiteles.
Wadmalac... Nem tudom, hogy hol élsz, de egyedül tőled értesültem először arról, hogy Jézus magyar lett volna....
Ezt felhozni érvnek! - ugye csak ironizálni próbáltál!
"Wadmalac... Nem tudom, hogy hol élsz, de egyedül tőled értesültem először arról, hogy Jézus magyar lett volna....
Ezt felhozni érvnek! - ugye csak ironizálni próbáltál!"
Keresgélj csak, van olyan hungarista oldal, ami ezt állítja.
A téma a hamisított történelem volt, nem tudom, mire gondolsz irónia címén, tényleg vannak, akik elhiszik, hogy a fél világtörténelem magyar volt. A jézusos téma is valóban felmerült valakinek a beteg agyában, sok másik beteg meg nem hogy elhiszi, de hitvallásának tekinti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!