Miért van az, hogy a kivégzés előtt álló túszok olyan nyugodtak a videókon?
Megvannak rá az eszközök.
A lelki terror egyik gyakori eszköze, hogy több tízszer elhitetik veled, hogy most fognak kivégezni. Egyrészt bármilyen ember pszichéjét meg lehet így törni. Másrészt amikor tényleg kivégeznek, akkor azt hiszed hogy megint csak ijesztgetnek. Elég régi trükk, nem tudom hogy az IÁ konkrétan ezt használja-e.
De az is lehet, hogy beadnak nekik egy nagy adag nyugtatót.
Nem tudom mi igaz ebből amit írok, de én pár hónapja azt hallottam hogy az Iszlám államnak volt olyan embere akinek az volt a dolga hogy a kivégzésre szánt embereket lenyugtassa és bemesélje nekik azt hogy ez csak színjáték lesz és átverő videó készül hogy befenyítsék vele az országokat és a világot. Ezt az az illető nyilatkozta akinek ez volt a dolga, és már annyira furdalta őt a lelki ismeret a sokadik ilyen után hogy lelépett onnan és utána nyilatkozta ezt.
Megmondom őszintén nem igazán tudom hogy ez mennyire igaz, nem akartam hülyeséget írni de én így ezt olvastam és én véleményem szerint hihetőnek tűnik, de ugye manapság nagyon azt sem szabad elhinni a médiának amit kérdeznek.
Úgy forgatják a kivégzők a filmeket, hogy az áldozatok nyugodtnak látsszanak; kifelé mindez a gyilkosok "erkölcsi fölényét" hivatott igazolni.
...
Mi a tanulság mindebből:
az ember nevű majomfajta a saját eszméinek a rabja. Az evolúció következő fokát alkotó intelligenciák már nem lesznek ilyen ostobák és nem válnak eszmék rabjaivá.
...
Az ember egyébként az állatiassága miatt válhat eszmék rabjaivá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!