Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Miért van az, hogy a kivégzés...

Miért van az, hogy a kivégzés előtt álló túszok olyan nyugodtak a videókon?

Figyelt kérdés
Elnézést, nem akarok senkit megsérteni, de egyszerűen nem értem: ha az iszlám állam elfog és halálra ítél embereket, akik tudják, hogy végük, akkor miért térdelnek csendben a földön? Miért nem kezdenek el őrjöngeni és támadnak minden erejükkel a fogvatartóikra, ha már egyszer úgyis mindegy? Nincs vesztenivalójuk. Eddig kivétel nélkül minden videón azt láttam, hogy a kivégzésre váró túszok csendben ülnek (még az iszlám állam megjelenése előtt is).
2015. szept. 18. 18:52
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Mire elérkezel a kivégzésed időpontjáig általában mindent megpróbáltál, ha nem akkor meg úgy megkínoztak és megtörtek, hogy már várod a halált és élni sincs kedved. Amikor a kimerültség(mind pszichikailag, mind fizikailag) elér egy szintet, már élni sincs kedved nem, hogy erőt kifejteni és harcolni(egy olyan életért, ami nem sokkal jobb, mint fogva tartóid keze alatt lenni). ugyanis vannak helyek, ahol a víz többet és, mint a számítógép amin épp írogatsz.
2015. szept. 18. 18:57
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Megvannak rá az eszközök.

A lelki terror egyik gyakori eszköze, hogy több tízszer elhitetik veled, hogy most fognak kivégezni. Egyrészt bármilyen ember pszichéjét meg lehet így törni. Másrészt amikor tényleg kivégeznek, akkor azt hiszed hogy megint csak ijesztgetnek. Elég régi trükk, nem tudom hogy az IÁ konkrétan ezt használja-e.

De az is lehet, hogy beadnak nekik egy nagy adag nyugtatót.

2015. szept. 18. 19:22
 3/8 anonim ***** válasza:
15%
Vagy az is lehet, hogy Amerikában forgatják ezeket a videókat...
2015. szept. 18. 19:25
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom mi igaz ebből amit írok, de én pár hónapja azt hallottam hogy az Iszlám államnak volt olyan embere akinek az volt a dolga hogy a kivégzésre szánt embereket lenyugtassa és bemesélje nekik azt hogy ez csak színjáték lesz és átverő videó készül hogy befenyítsék vele az országokat és a világot. Ezt az az illető nyilatkozta akinek ez volt a dolga, és már annyira furdalta őt a lelki ismeret a sokadik ilyen után hogy lelépett onnan és utána nyilatkozta ezt.

Megmondom őszintén nem igazán tudom hogy ez mennyire igaz, nem akartam hülyeséget írni de én így ezt olvastam és én véleményem szerint hihetőnek tűnik, de ugye manapság nagyon azt sem szabad elhinni a médiának amit kérdeznek.

2015. szept. 18. 19:34
 5/8 anonim ***** válasza:
50%
Az ilyen típusú kivégzéseknek amik kamerák előtt zajlanak mindig üzenetük van.Felolvasnak valamit majd kivégzik az áldozatot.Az egész egy pontos forgatókönyv szerint zajlik,mint egy film.Fontos nekik hogy ez tökéletesen sikerüljön.Ezért előtte bevetnek különböző trükköket hogy elérjék hogy az áldozat nyugodtan viselkedjen.Pl ne szaladgáljon jobbra-balra a kamera előtt,vagy ne három embernek kelljen lefogni amíg elvágják a torkát.
2015. szept. 18. 20:28
 6/8 anonim ***** válasza:
Ha ellenkezik az áldozat, akkor jól megkínozzák és csinálnak új felvételt...
2015. szept. 18. 23:52
 7/8 anonim ***** válasza:

Úgy forgatják a kivégzők a filmeket, hogy az áldozatok nyugodtnak látsszanak; kifelé mindez a gyilkosok "erkölcsi fölényét" hivatott igazolni.

...

Mi a tanulság mindebből:

az ember nevű majomfajta a saját eszméinek a rabja. Az evolúció következő fokát alkotó intelligenciák már nem lesznek ilyen ostobák és nem válnak eszmék rabjaivá.

...

Az ember egyébként az állatiassága miatt válhat eszmék rabjaivá.

2015. szept. 19. 14:45
 8/8 anonim ***** válasza:
Probald ki
jan. 21. 13:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!