Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Ti hogyan értelmeznétek ezt a...

Ti hogyan értelmeznétek ezt a "mondást"?

Figyelt kérdés

„Vagy a szokvány matt, vagy a van miatt.”

Egy Bizottság dalból való az idézet, az ő dalszövegeik eléggé absztraktak és szürreálisak, de biztos vagyok benne, hogy ennek van valami jelentése, mert már több helyen is láttam idézve.

Mit gondoltok?

2015. aug. 9. 20:19
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
68%
De ha elmagyarázod nekem, mi az a tűnődésharapás, a kényszerzubbonyregény, a negatív tükörradír (hogy a kérdezőt idézzem), vagy a biofénykép (hogy a dalból idézzek), akkor elfogadom, hogy van értelme.
2015. aug. 12. 10:28
 12/13 anonim ***** válasza:
28%
A kérdező se érti rohadtul, hogy mit jelent, azért tette ki ide az idézetet, csak nem engem kéne lepontozni azért, mert nem próbálok meg valami baromságot belemagyarázni, hanem leírom, hogy ennek semmi értelme.
2015. aug. 12. 10:31
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Tükörben mit látsz? Magadat, meg a világ tükörképét. Mit lehet csinálni a radírral, kiradírozni azt, amire kitalálták a radírt. Ceruza radírral a ceruza képét, toll radírral a toll által alkotott képet, és a tükörradírral a tükör által ("homályosan") alkotott világot lehet kiradírozni. Ez egy elvont költői kép, amit vagy tagadsz, vagy figyelsz és megérted.

Tagadni sokkal egyszerűbb.

2015. aug. 12. 19:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!