Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » Ti hogyan értelmeznétek ezt a...

Ti hogyan értelmeznétek ezt a "mondást"?

Figyelt kérdés

„Vagy a szokvány matt, vagy a van miatt.”

Egy Bizottság dalból való az idézet, az ő dalszövegeik eléggé absztraktak és szürreálisak, de biztos vagyok benne, hogy ennek van valami jelentése, mert már több helyen is láttam idézve.

Mit gondoltok?

2015. aug. 9. 20:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
48%

Ne haragudj, hogy ilyen választ adok, de ennek semmi értelme.

Végigolvastam a zeneszöveget, majd végighallgattam a zeneszámot (bár ne tettem volna), sajnos még most is fülembe cseng, komolyan mondom, minden idők egyik legborzasztóbb zeneszáma. Ha valaki nem hiszi el, hát belinkelem.

https://www.youtube.com/watch?v=jqRIWqnld40

Lényeg, hogy végighallgattam, de értelmetlen katyvasz az egész, egyszerűen tényleg a fejem fáj tőle.

2015. aug. 9. 23:20
 2/13 A kérdező kommentje:

Egyszer mellém feküdt egy tűnődésharapásokkal tetovált kénszerzubbonyregény, s azóta bőröm felszíne negatív tükörradír.

Ez a Bizottság, barátom. :) És pont az általad is említett bizarrsága teszi felejthetetlenné.

2015. aug. 10. 15:27
 3/13 anonim ***** válasza:
20%
Hát már a te szöveged is érthetetlen volt. Ne haragudj, hogy ezt mondom, de ez a valami zeneileg nulla. Volt "szerencsém" más számaikat is meghallgatni, és azt kell mondjam, hogy ez a zenekar a zenélés legalja, szégyene. Nem is csoda, hogy eltűntek a süllyesztőben. Én szeretem a jó zenéket, de ők még a zenétől is távol állnak.
2015. aug. 10. 16:31
 4/13 anonim ***** válasza:
60%
Dadaizmusról hallottál-e vagy?
2015. aug. 10. 18:00
 5/13 anonim ***** válasza:
29%
Na igen, de a dadaizmust is lehet JÓL csinálni, erre példa a Tudósok. De ez ... ez semmiben se jó.
2015. aug. 10. 21:50
 6/13 anonim ***** válasza:
0%
Ez nem dadaizmus: értelmetlen szavakat hánytak egymásra, és rászerkesztettek egy semmilyen dallamot. Pedig a nyolcvanas években voltak nagyon jó magyar zenék, amiket mai napig meghallgatok, mert olyanok. De ne próbáljunk már művészetet belemagyarázni néhány tehetségtelen ember összetákolt sz.rjába.
2015. aug. 10. 22:14
 7/13 A kérdező kommentje:

Már meg ne haragudj, de attól, hogy neked valami nem tetszik, még nem kéne leszólni, a kérdésben különben sem véleményekre voltam kíváncsi, az nekem is megvan mindenről és mindenkiről, nem érdekel a tiéd. Attól, hogy valamihez nincs affinitásod, még nem az alkotó a tehetségtelen. Ilyeneket pedig ismeretlenül nem állítanék, hogy bárki is eltűnt volna a süllyesztőbe, nézz utána, hogy például a Bizottságos Wahorn András Los Angelesben is elismert művész...

Végül, de nem utolsósorban, nem értem a logikádat. Azt írod, hogy több számukat is végighallgattad, pedig szerinted nagy szar mind, utána pedig idejöttél lehordani. Hát nem tudom, de ha nekem valami nem tetszik, akkor azzal nem foglalkozok. Vagy neked ilyen sok szabadidőd van?

2015. aug. 11. 15:27
 8/13 anonim ***** válasza:
0%
Aki lepontozott engem, annak nem sok fogalma van a zenéhez. De érdekel is engem, hogy hallgatjátok-e ezt a rakást sz.rt.
2015. aug. 11. 21:56
 9/13 anonim ***** válasza:
60%
Miles Davis mellett és az A.E.Bizottságot is tudom értékelni. A tudósok apa kocsit hajtja kevésbé összetettebb, és a "Szabó Rozália vagyok" is zeneileg alul marad, de még mindig jobbak ezek számomra, mint egyes mai popslágerek. Ezt nevezik ízlésnek. Ha értenél a zenéhez, nem szubjektív ítélnéd meg ezeket, hanem objektívan felsorolnád valamennyi ismérvét. De ezt nem teszed, csak bulvár szintén ocsárolsz valamint, amiről azt sem tudod, milyen szociológiai indíttatású és korszellemet megőrző pillanatban készült. De ebből csak annyi látszik, hogy neked nem tetszik.
2015. aug. 12. 08:55
 10/13 anonim ***** válasza:
28%
1. Abba lehetne hagyni a lepontozást. 2. Az mióta zene, hogy fáj a fejem tőle, mert olyan? 3. Két értelmes összefüggő mondat nem volt benne, de még mondatok sem nagyon. 4. Születtek a korban jó slágerek, a Bizottság nem volt köztük. 5. Azért mert sokan nosztalgiával néznek egy kort, nem kéne egy rossz zenére azt mondani, hogy jó. 6. Ennyi erővel a Sorsbábukra is rá lehet fogni, hogy jó zene, de nem az. 7. Nem kéne csak azért lepontozni, mert nektek ízlésficamotok van.
2015. aug. 12. 10:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!