Kezdőoldal » Tudományok » Társadalomtudományok és bölcsészet » "Ha nem tudod legyőzni őket,...

"Ha nem tudod legyőzni őket, állj be közéjük" - csak én gyűlölöm ezt a mondást?

Figyelt kérdés
Rettentő idegesítő, amikor tudom, hogy így van, de akkor is ez kb. azt jelenti, hogy add fel az elveidet, csináld azt, ami ellen eddig harcoltál. Ne állj bosszút, legyenek nyugodtan pszichés problémáid azért, mert nem álltál ki magadért és ezzel leértékelődsz a saját szemedben, de azért csak állj be te is abba a sorba, ahol az általad megvetett emberek vannak. Nem?
2014. júl. 29. 19:31
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Most hallottam először ezt a mondást. És szerintem nem kell hogy így legyen. Lehet legyőznek de attól még nem fogok közéjük állni. Te se tedd. El kell viselni ha vesztünk, de beállni nem
2014. júl. 29. 19:40
 2/13 anonim ***** válasza:
70%
Pedig nem hülyeség. Belülről kell a rendszert szétrohasztani. :)
2014. júl. 29. 19:46
 3/13 Wadmalac ***** válasza:
100%

Talán Mussolini mondása volt, hogy amit nem tudunk megakadályozni, azt segítsük elő.

Ennek első körös értelmezése az a politikusi köpönyegforgatás, ami a pejoratív tartalma.

Viszont valóban benne van az is, hogy amennyiben nem hagyod magad szembe úszva elsodortatni az árral, hanem vele úszol, nem söpör el és belülről bizonyos mértékben esetleg befolyásolni tudod.

A célt szentesítő eszköz, az elvhűség akár a pusztulásig vagy az ideiglenes engedés azért, hogy később még legyen lehetőség szembeszállni, örök stratégiai és etikai dilemma és általános válasz sosem lesz rá.

Lehet pozitív értelme, célja is.

Valahol ide passzolhat például az aikido alapvető eleme, az ellenség erejének saját maga ellen fordítása, a bejövő ütés elől kitérve még tovább húzva ugyanabba az irányba a kontroll átvétele....

Olyan sok aspektusa van a dolognak, hogy nem lehet megválaszolni.

A kérdésben felvetett változat szó szerint inkább a köpönyegforgatásra utaló ízű, de ez csak egy apró szelete az egész elvnek.

Emlékezzünk a Jedi-képzés egyik alapelvére:

A fa dacol a széllel és a vihar kidönti. A nád meghajlik és túléli. :)

2014. júl. 30. 10:59
 4/13 Wadmalac ***** válasza:
100%
Egyébként én is alapvetően árral szemben úszó típus vagyok, az egészséges határokon túl is. Általános gyakorlati tapasztalatom szerint a többségnek állati ritkán van igaza. :D
2014. júl. 30. 11:03
 5/13 advanced válasza:
wadmalac ! :) tetszik a hozzáállás. :) ritka szimpatikus :)
2014. júl. 30. 16:18
 6/13 anonim ***** válasza:

Én is úgy érzem, hogy ált. a többségnek nincs igaza.

Érzelmekkel felfogva: ahogy én csinálom, úgy a kellemes.

Reális érvekkel is ált magam mellett tudok érvelni.

De ez tök rossz. Én néha szeretnék beállni a sorba. :/

2014. júl. 30. 18:37
 7/13 Wadmalac ***** válasza:

Maradjunk annyiban, nem állok feltétlenül szemben a tömegekkel, de csak akkor állok melléjük, ha sziklaszilárdan biztos vagyok benne, hogy az a helyes. Az emberek általában megelégszenek azzal, hogy ha sokan mások is arra mennek, akkor biztosan jó irányba mennek.

Én épp ettől leszek szkeptikus.

Szeretek önállóan véleményt alkotni. Ennyi individualizmus talán még megengedhető. :D

2014. júl. 31. 10:31
 8/13 advanced válasza:
megengedhető. :) nem gúnyból írtam az előzőekben. :) tényleg tetszik az a gondolatmenet. :) kevés ilyen ember van sajnos aki nem azon dolgok irányába halad ami valóban érdekli . hanem amit a tömeg mond. ez olyan mint a divat. sokan felvesznek olyan ruhákat ami nem tetszik nekik és ne is áll jól, de felveszik azért is mert ez a divat.... ne értse félre senki nem a ruhákról szeretnék beszélni. ez csak egy szemléltetéés volt. :)
2014. júl. 31. 11:02
 9/13 Wadmalac ***** válasza:

Pedig még divat terén is így vagyok, lexarom, mi a trend, olyan öltözéket választok, ami a stílusomnak felel meg, nem az aktuális trendnek.

Nem sodródom moziba a tömegfilmekre, nem vagyok hajlandó magam elkötelezni egyetlen politikai párt mellett sem, egyetlen vallási irányzat mellett sem, nem vásárolok presztízsszimbólum autót meg telefont sem, a praktikum, igényeim, ízlésem szerint választok és nem érdekel róla mások véleménye.

Mármint a szubjektív véleménye. Meghallgatom, mert plusz ismeret sosem rossz, de nem ingat meg. Tényekkel, valódi érvekkel mindig is meggyőzhető és véleményváltoztatásra bírható vagyok, mert vitában is a célom az igazság, nem az, hogy nekem adjanak igazat.

Tökéletes én sem vagyok, ezért hozzáteszem, ezek a fő elveim, mindenki hibázhat, néha eltérek ettől, de igyekszem tartani magam hozzá. Így nem érzem magam kolompkövető birkának és el tudom viselni, ahogy visszanéz a tükörképem a mosdókagyló fölött. :)

2014. júl. 31. 14:06
 10/13 advanced válasza:

hát igen mert mindenki járjon Béjemvével, és ájfónón hívja fel a cicuskáját aki a legújabb divat miatt felveszi a 20centis magassarkúját , közbe járni nem tud benne, de nem baj ez a divat. ...

persze ez tényleg olyan dolog hogy nem általánosság. csak mindenki megy a hülyeség után ami már a csapból is folyik. nem kell tömegembernek lenni. . legyen önálló véleményed , legyen saját stílusod.

2014. júl. 31. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!